Mac 'n' cheese med en variation av blomkål
Mac 'n' cheese med en variation av blomkål
Mac 'n' cheese med en variation av blomkål

Mac 'n' cheese med en variation av blomkål

349155064380008
Blomkålssås½ blomkål1 gul lök2 vitlöksklyftor2 msk neutral olja8 dl mjölk 1 ½ tsk salt1 tsk timjan2 krm cayennepepparMac 'n' cheese1 fp svarta bönor, 380 g2 fp pennepasta, 500 g½ blomkål1 fp riven parmesan, 85 g½ dl ströbrödDressad kålsallad:1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g1 msk olivolja1 msk balsamvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en större kastrull, stavmixer, ugnsform 20 x 30 cm samt en salladsskål.2. Blomkålssås: Dela blomkålen i mindre bitar och buketter. Lägg ungefär hälften av blomkålen i ugnsformen och ställ åt sidan. Hacka lök och vitlök. Hetta upp kastrullen med neutral olja och fräs löken, vitlöken och resten av blomkålen på medelhög värme i ca 5 min. Tillsätt mjölk, salt, timjan, cayennepeppar i kastrullen och låt småkoka i ca 5 min tills blomkålen är mjuk. Mixa slätt med en stavmixer.3. Mac 'n' cheese: Häll av och skölj svarta bönor. Fördela ut bönorna och pastan i formen med blomkål. Tillsätt blomkålssåsen, parmesan och blanda runt. Toppa med ströbröd. Sätt formen mitt i ugnen i ca 15 min.4. Dressad kålsallad: Blanda kålmix med olivolja, balsamvinäger och salt i salladsskålen.5. Servera mac 'n' cheese direkt ur ugnsformen och med kålsalladen vid sidan av.