Mac 'n' cheese med en variation av blomkål
349155064380008Blomkålssås½ blomkål1 gul lök2 vitlöksklyftor2 msk neutral olja8 dl mjölk 1 ½ tsk salt1 tsk timjan2 krm cayennepepparMac 'n' cheese1 fp svarta bönor, 380 g2 fp pennepasta, 500 g½ blomkål1 fp riven parmesan, 85 g½ dl ströbrödDressad kålsallad:1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g1 msk olivolja1 msk balsamvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en större kastrull, stavmixer, ugnsform 20 x 30 cm samt en salladsskål.2. Blomkålssås: Dela blomkålen i mindre bitar och buketter. Lägg ungefär hälften av blomkålen i ugnsformen och ställ åt sidan. Hacka lök och vitlök. Hetta upp kastrullen med neutral olja och fräs löken, vitlöken och resten av blomkålen på medelhög värme i ca 5 min. Tillsätt mjölk, salt, timjan, cayennepeppar i kastrullen och låt småkoka i ca 5 min tills blomkålen är mjuk. Mixa slätt med en stavmixer.3. Mac 'n' cheese: Häll av och skölj svarta bönor. Fördela ut bönorna och pastan i formen med blomkål. Tillsätt blomkålssåsen, parmesan och blanda runt. Toppa med ströbröd. Sätt formen mitt i ugnen i ca 15 min.4. Dressad kålsallad: Blanda kålmix med olivolja, balsamvinäger och salt i salladsskålen.5. Servera mac 'n' cheese direkt ur ugnsformen och med kålsalladen vid sidan av.