Majs- och bönplättar med äppel- och fänkålssallad
Majs- och bönplättar med äppel- och fänkålssallad
Majs- och bönplättar med äppel- och fänkålssallad

Majs- och bönplättar med äppel- och fänkålssallad

249954216360001
4 port. valfritt grynÄppel- och fänkålssallad2 fänkål1 broccoli3 msk neutral olja3 krm salt1 äpple1 krm svartpepparMajs- och bönplättar1 fp kidneybönor, 380 g1 ägg2 dl vetemjöl1 dl mjölk1/2 dl vatten1 fp riven ost, 150 g1 tsk salt2 krm cayennepeppar1 fp majs, 380 g2 msk neutral olja1 fp mango- och currysås, 200 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20x30 cm, kastrull, bunke, stavmixer, stekpanna och ett fat. 2. Gryn: Koka valfritt gryn enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Grönsaker: Skär fänkål i 2 cm breda bitar och skär broccoli i buketter och bitar. Blanda med 2 msk neutral olja och 2 krm salt i ugnsformen. Stek i mitten av ugnen i 20 min. 4. Plättar: Skölj kidneybönor. Vispa ihop ägg, vetemjöl, mjölk, vatten, riven ost, salt och cayennepeppar i bunken till en jämn smet. Blanda ner bönorna i äggsmeten och mixa slätt. Vänd sedan ner avrunnen majs. 5. Plättar forts.: Hetta upp pannan med hälften av den neutrala oljan, klicka ut 6 plättar i pannan (ca ½ dl) och stek på medelhög värme i ca 5 min/sida. Lägg på ett fat, tillsätt resterande neutral olja och stek resterande smet. 6. Sallad: Skiva äpple. Blanda de rostade grönsakerna, grynen och äpplet på fatet med 1 msk neutral olja, 1 krm salt och svartpeppar. 7. Servera grynsalladen med majs- och bönplättarna och mango- och currysås.