Majs- och zucchinifritters med guacamole och gräddfil
849066549470005Fritters1 fp majs, 380 g1 zucchini2 ägg 1 fp riven ost, 150 g ½ dl ströbröd1 msk paprikapulver 1 tsk spiskummin 1 tsk salt ½ tsk svartpeppar 2 msk olivolja Tillbehör 1 fp guacamole, 150 g 1 lime1 fp gräddfil, 3 dl 1 romansallad 1 fp tortillabröd, 8 st
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor skål, en stekpanna, en salladsskål och en liten skål. Sätt ugnen på 200° om du vill värma tortillabröden.2. Fritters: Riv zucchinin och lägg den i en stor skål. Pressa ut överflödig vätska från zucchinin med hjälp av händerna eller pressa i en sil. Tillsätt avrunnen majs, ägg, riven ost, ströbröd, paprikapulver, spiskummin, salt och svartpeppar. Blanda väl tills du får en jämn smet.3. Fritters forts: Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Klicka ut smeten i små högar med en sked och tryck till med en stekspade. Stek biffarna i omgångar tills de är gyllenbruna och genomstekta, cirka 3-4 minuter per sida. Lägg de färdiga biffarna på en tallrik med hushållspapper för att rinna av.4. Tillbehör: Ta fram guacamole och häll upp gräddfil i en skål. Dela limen i klyftor. Strimla romansalladen. Värm tortillabröden i ugnen i några minuter om så önskas.5. Servering: Servera majs- och zucchinifritters i tortillabröden som en taco. Toppa med såserna och sallad.