Mandelpanerad kyckling med curryris
Mandelpanerad kyckling med curryris
Mandelpanerad kyckling med curryris
Mandelpanerad kyckling med curryris
Mandelpanerad kyckling med curryris
Mandelpanerad kyckling med curryris

Mandelpanerad kyckling med curryris

149925929530001
Curryris1 fp basmatiris, 150 g ½ msk curry2 krm saltRostad paprika1 paprika1 msk olivolja1 krm saltMandelpanerad kyckling1 ägg½ fp mandelspån, 50 g 1 fp kycklinglårfilé, ca 350 g ½ msk paprikapulver½ tsk salt1 krm svartpeppar1 msk olivoljaSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 tsk oregano2 krm salt1 fp salladsmix, 60 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, 2 djupa tallrikar, ugnsplåt med bakplåtspapper och två mindre skålar.2. Curryris: Koka basmatiris med curry och salt enligt anvisningarna på förpackningen.3. Rostad paprika: Skär paprika i mindre bitar och blanda med olivolja och salt på ena sidan av plåten.4. Mandelpanerad kyckling: Vispa upp ägg i ena tallriken. Fördela mandelspånen i andra tallriken. Krydda kycklinglårfilé med paprikapulver, salt och svartpeppar. Doppa kycklingen först i ägget och sen mandelspånen och lägg på andra sidan av plåten. Ringla över olivolja och stek i mitten av ugnen i ca 15 min.5. Sås: Blanda lätt crème fraiche, oregano och salt i skålen.6. Vänd ner paprikan i riset och servera med kycklingen, såsen och salladsmix.