.jpg)

.jpg)

.jpg)

Mandelpanerad kyckling med curryris
149925929530001Curryris1 fp basmatiris, 150 g ½ msk curry2 krm saltRostad paprika1 paprika1 msk olivolja1 krm saltMandelpanerad kyckling1 ägg½ fp mandelspån, 50 g 1 fp kycklinglårfilé, ca 350 g ½ msk paprikapulver½ tsk salt1 krm svartpeppar1 msk olivoljaSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 tsk oregano2 krm salt1 fp salladsmix, 60 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, 2 djupa tallrikar, ugnsplåt med bakplåtspapper och två mindre skålar.2. Curryris: Koka basmatiris med curry och salt enligt anvisningarna på förpackningen.3. Rostad paprika: Skär paprika i mindre bitar och blanda med olivolja och salt på ena sidan av plåten.4. Mandelpanerad kyckling: Vispa upp ägg i ena tallriken. Fördela mandelspånen i andra tallriken. Krydda kycklinglårfilé med paprikapulver, salt och svartpeppar. Doppa kycklingen först i ägget och sen mandelspånen och lägg på andra sidan av plåten. Ringla över olivolja och stek i mitten av ugnen i ca 15 min.5. Sås: Blanda lätt crème fraiche, oregano och salt i skålen.6. Vänd ner paprikan i riset och servera med kycklingen, såsen och salladsmix.