Mandelpanerad kyckling med curryris
749925839470003Curryris1 fp basmatiris, 300 g 1 ½ msk curry1 tsk saltRostad zucchini och paprika1 zucchini1 paprika1 msk olivolja2 krm saltMandelpanerad kyckling1 ägg2 msk vatten1 fp mandelspån, 100 g1 fp kycklingminutfilé, ca 700 g 1 msk paprikapulver1 tsk salt2 krm svartpeppar1 msk olivoljaSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 tsk oregano2 krm salt1 fp salladsmix mangold, 150 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull med lock, ugnsplåt med bakplåtspapper, 2 djupa tallrikar och två mindre skålar.2. Curryris: Koka basmatiris med curry och salt enligt anvisningarna på förpackningen.3. Rostad zucchini och paprika: Skär zucchini i 1 cm breda halvmånar och paprika i mindre bitar och blanda med olivolja och salt på ena sidan av plåten.4. Mandelpanerad kyckling: Vispa upp ägg och vatten i ena tallriken. Fördela mandelspånen på andra tallriken. Krydda kycklingminutfilé med paprikapulver, salt och svartpeppar. Doppa kycklingen först i ägget och sen mandelspånen och lägg på andra sidan av plåten. Ringla över olivolja och stek i mitten av ugnen i ca 15 min.5. Sås: Blanda lätt crème fraiche, oregano och salt i skålen.6. Vänd ner zucchinin och paprika i riset och servera med kycklingen, såsen och salladsmix.