Mandelpanerad kyckling med curryris
Mandelpanerad kyckling med curryris
Mandelpanerad kyckling med curryris
Mandelpanerad kyckling med curryris
Mandelpanerad kyckling med curryris
Mandelpanerad kyckling med curryris

Mandelpanerad kyckling med curryris

749925839470003
Curryris1 fp basmatiris, 300 g 1 ½ msk curry1 tsk saltRostad zucchini och paprika1 zucchini1 paprika1 msk olivolja2 krm saltMandelpanerad kyckling1 ägg2 msk vatten1 fp mandelspån, 100 g1 fp kycklingminutfilé, ca 700 g 1 msk paprikapulver1 tsk salt2 krm svartpeppar1 msk olivoljaSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 tsk oregano2 krm salt1 fp salladsmix mangold, 150 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull med lock, ugnsplåt med bakplåtspapper, 2 djupa tallrikar och två mindre skålar.2. Curryris: Koka basmatiris med curry och salt enligt anvisningarna på förpackningen.3. Rostad zucchini och paprika: Skär zucchini i 1 cm breda halvmånar och paprika i mindre bitar och blanda med olivolja och salt på ena sidan av plåten.4. Mandelpanerad kyckling: Vispa upp ägg och vatten i ena tallriken. Fördela mandelspånen på andra tallriken. Krydda kycklingminutfilé med paprikapulver, salt och svartpeppar. Doppa kycklingen först i ägget och sen mandelspånen och lägg på andra sidan av plåten. Ringla över olivolja och stek i mitten av ugnen i ca 15 min.5. Sås: Blanda lätt crème fraiche, oregano och salt i skålen.6. Vänd ner zucchinin och paprika i riset och servera med kycklingen, såsen och salladsmix.