Marinerad kyckling med rostad majskräm
Marinerad kyckling med rostad majskräm
Marinerad kyckling med rostad majskräm
Marinerad kyckling med rostad majskräm
Marinerad kyckling med rostad majskräm
Marinerad kyckling med rostad majskräm
Marinerad kyckling med rostad majskräm
Marinerad kyckling med rostad majskräm

Marinerad kyckling med rostad majskräm

249505731250007
Rostad potatis1 fp smått och gott potatis, 900 g 2 msk olivolja¾ tsk saltMajskräm1 fp majs, 380 g 1 msk olivolja1 vitlöksklyfta½ tsk salt1 fp lätt crème fraiche, 2 dl 1 tsk vitvinsvinäger1 tsk sambal oelekMarinerad kyckling1 msk olivolja1 msk kinesisk soja1 krm salt1 fp kycklingminutfilé, ca 700 g Sallad1 fp raw slawmix, 300 g 1 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, två bunkar, stekpanna, en skål och stavmixer. 2. Rostad potatis: Blanda potatisen, olivolja och salt i formen och stek i mitten av ugnen i ca 25 min. 3. Majskräm: Häll av vätskan från majsen. Hetta upp pannan med olivolja och bryn majsen på medelhög värme i 3 min. Tillsätt pressad vitlök och salt och stek i ytterligare 1 min på medelhög värme. Lägg över i bunken. 4. Marinerad kyckling: Blanda olivolja, kinesisk soja och salt i bunken och vänd ner kycklingminutfilé. Hetta upp pannan och stek kycklingen på medelhög värme i ca 5 min/sida. 5. Forts. majskräm: Tillsätt lätt crème fraiche, vitvinsvinäger och sambal oelek i bunken och mixa till en slät kräm med stavmixern. 6. Sallad: Blanda raw slawmix med olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen. 7. Skiva upp kycklingen och servera med potatisen, majskrämen och salladen.