Marinerad kyckling med rostad majskräm
249505731250007Rostad potatis1 fp smått och gott potatis, 900 g 2 msk olivolja¾ tsk saltMajskräm1 fp majs, 380 g 1 msk olivolja1 vitlöksklyfta½ tsk salt1 fp lätt crème fraiche, 2 dl 1 tsk vitvinsvinäger1 tsk sambal oelekMarinerad kyckling1 msk olivolja1 msk kinesisk soja1 krm salt1 fp kycklingminutfilé, ca 700 g Sallad1 fp raw slawmix, 300 g 1 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, två bunkar, stekpanna, en skål och stavmixer. 2. Rostad potatis: Blanda potatisen, olivolja och salt i formen och stek i mitten av ugnen i ca 25 min. 3. Majskräm: Häll av vätskan från majsen. Hetta upp pannan med olivolja och bryn majsen på medelhög värme i 3 min. Tillsätt pressad vitlök och salt och stek i ytterligare 1 min på medelhög värme. Lägg över i bunken. 4. Marinerad kyckling: Blanda olivolja, kinesisk soja och salt i bunken och vänd ner kycklingminutfilé. Hetta upp pannan och stek kycklingen på medelhög värme i ca 5 min/sida. 5. Forts. majskräm: Tillsätt lätt crème fraiche, vitvinsvinäger och sambal oelek i bunken och mixa till en slät kräm med stavmixern. 6. Sallad: Blanda raw slawmix med olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen. 7. Skiva upp kycklingen och servera med potatisen, majskrämen och salladen.