Marinerad kycklingfilé med majskolvar och sallad
Marinerad kycklingfilé med majskolvar och sallad
Marinerad kycklingfilé med majskolvar och sallad

Marinerad kycklingfilé med majskolvar och sallad

249844636530005
Kyckling och majs1 msk olivolja½ msk kinesisk soja½ msk honung½ tsk paprikapulver½ tsk salt1 krm cayennepeppar1 fp majskolvar, 2 st1 fp kycklingfilé, ca 300 g2 port. valfritt ris/grynSås1 fp matyoghurt, 2 dl1 msk tomatpuré1 tsk oregano1 tsk paprikapulver2 krm salt1 krm svartpeppar Sallad1 röd paprika1 fp salladsmix, 30 g1 msk olivolja1 tsk balsamvinäger2 krm salt1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en kastrull, en liten och en större skål. 2. Kyckling och majs: Blanda olivolja, kinesisk soja, honung, paprikapulver, salt och cayennepeppar på plåten. Halvera majskolvar. Blanda majskolvarna och kycklingfilé med marinaden på plåten. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min. 3. Koka valfritt ris/gryn.4. Sås: Blanda matyoghurt, tomatpuré, oregano, paprikapulver, salt och svartpeppar i skålen.5. Sallad: Strimla paprika och blanda med salladsmix, olivolja, balsamvinäger, salt och svartpeppar i skålen.6. Skiva upp kycklingen och servera med majskolvarna, riset/gryn, såsen och salladen.