Marinerad kycklingfilé med majskolvar och sallad
Marinerad kycklingfilé med majskolvar och sallad
Marinerad kycklingfilé med majskolvar och sallad

Marinerad kycklingfilé med majskolvar och sallad

849934786190000
Kyckling och majs2 msk olivolja1 msk kinesisk soja1 msk honung1 tsk paprikapulver1 tsk salt2 krm cayennepeppar1 fp majskolvar, 2 st1 fp kycklingminutfilé, ca 700 g1 fp basmatiris, 300 gSås1 fp matyoghurt, 2 dl1 msk tomatpuré1 tsk oregano1 tsk paprikapulver2 krm salt1 krm svartpepparSallad1 minigurka1 rödlök1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp salladsmix, 30 g1 msk olivolja1 tsk balsamvinäger2 krm salt1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en kastrull, en liten och en större skål. 2. Kyckling och majs: Blanda olivolja, kinesisk soja, honung, paprikapulver, salt och cayennepeppar på plåten. Halvera majskolvar. Blanda majskolvarna och kycklingminutfilé med marinaden på plåten. Tillaga mitt i ugnen i 15–20 min. 3. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Sås: Blanda matyoghurt, tomatpuré, oregano, paprikapulver, salt och svartpeppar i skålen.5. Sallad: Skär gurka och rödlök i halvmånar. Halvera körsbärstomater. Blanda grönsakerna med salladsmix, olivolja, balsamvinäger, salt och svartpeppar i skålen.6. Skiva upp kycklingen och servera med majskolvarna, riset, såsen och salladen.