


Marinerad kycklingfilé med majskolvar och sallad
849934786190000Kyckling och majs2 msk olivolja1 msk kinesisk soja1 msk honung1 tsk paprikapulver1 tsk salt2 krm cayennepeppar1 fp majskolvar, 2 st1 fp kycklingminutfilé, ca 700 g1 fp basmatiris, 300 gSås1 fp matyoghurt, 2 dl1 msk tomatpuré1 tsk oregano1 tsk paprikapulver2 krm salt1 krm svartpepparSallad1 minigurka1 rödlök1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp salladsmix, 30 g1 msk olivolja1 tsk balsamvinäger2 krm salt1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en kastrull, en liten och en större skål. 2. Kyckling och majs: Blanda olivolja, kinesisk soja, honung, paprikapulver, salt och cayennepeppar på plåten. Halvera majskolvar. Blanda majskolvarna och kycklingminutfilé med marinaden på plåten. Tillaga mitt i ugnen i 15–20 min.
3. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Sås: Blanda matyoghurt, tomatpuré, oregano, paprikapulver, salt och svartpeppar i skålen.5. Sallad: Skär gurka och rödlök i halvmånar. Halvera körsbärstomater. Blanda grönsakerna med salladsmix, olivolja, balsamvinäger, salt och svartpeppar i skålen.6. Skiva upp kycklingen och servera med majskolvarna, riset, såsen och salladen.