Marinerad kycklingfilé med potatis och tzatziki
449544859350005Kycklingfilé1 fp kycklingminutfilé, ca 700 g1 msk olivolja1 msk kinesisk soja1 tsk paprikapulver½ tsk saltPotatis1 msk olivolja 2 fp bbq-potatis, 1 kgSallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 rödlök1 fp salladsmix, 150 g1 fp fetaost, 150 g2 msk olivolja½ msk balsamvinäger1 fp tzatziki, 200 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper, stekpanna och salladskål. Ställ fram alla ingredienser.2. Kycklingfilé: Blanda kycklingminutfilé med olivolja, kinesisk soja, paprikapulver och salt i bunken. Lägg kycklingen med marinaden på plåten och stek mitt i ugnen i ca 12 min. 3. Potatis: Hetta upp pannan med olivolja och fräs bbq-potatis på medelhög värme runtom i 10 min. 4. Sallad: Halvera körsbärstomater. Skär rödlök i tunna halvmånar. Blanda grönsakerna med salladsmix, smulad fetaost, olivolja och balsamvinäger i skålen.5. Servera kycklingen, potatisen och salladen tillsammans med tzatziki.