Marinerad kycklingfilé med potatis och tzatziki
Marinerad kycklingfilé med potatis och tzatziki
Marinerad kycklingfilé med potatis och tzatziki

Marinerad kycklingfilé med potatis och tzatziki

449544859350005
Kycklingfilé1 fp kycklingminutfilé, ca 600 g1 msk olivolja1 msk kinesisk soja1 tsk paprikapulver½ tsk saltPotatis1 msk olivolja 2 fp bbq-potatis, 1 kgSallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 rödlök1 fp salladsmix, 150 g1 fp fetaost, 150 g2 msk olivolja½ msk balsamvinäger1 fp tzatziki, 200 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper, stekpanna och salladskål. Ställ fram alla ingredienser.2. Kycklingfilé: Blanda kycklingminutfilé med olivolja, kinesisk soja, paprikapulver och salt i bunken. Lägg kycklingen med marinaden på plåten och stek mitt i ugnen i ca 12 min. 3. Potatis: Hetta upp pannan med olivolja och fräs bbq-potatis på medelhög värme runtom i 10 min. 4. Sallad: Halvera körsbärstomater. Skär rödlök i tunna halvmånar. Blanda grönsakerna med salladsmix, smulad fetaost, olivolja och balsamvinäger i skålen.5. Servera kycklingen, potatisen och salladen tillsammans med tzatziki.