Marinerat kycklingspett med sommarsallad och rostad potatis
Marinerat kycklingspett med sommarsallad och rostad potatis
Marinerat kycklingspett med sommarsallad och rostad potatis

Marinerat kycklingspett med sommarsallad och rostad potatis

549726596290001
Rostad potatis1 fp potatis, 900 g1 ½ msk neutral olja½ msk salt2 krm svartpepparKycklingspett1 fp kycklingstpett paprika/örter, 4 st 480 gSommarsallad2 fp babyplommontomater, 500 g1 rödlök1 gurka3 msk olivolja2 msk vitvinsvinäger1 tsk salt2 krm svartpeppar1 fp lätt crème fraiche franska örter, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en grillpanna alt stekpanna och en salladsskål.2. Rostad potatis: Halvera och blanda potatisen på plåten med neutral olja, salt och svartpeppar. Rosta med snittsidan ner i ca 25 min.3. Kycklingspett: Hetta upp grillpannan alt stekpannan på medelhög värme och stek kycklingspetten i ca 5 min/sida.4. Sommarsallad: Kvarta tomater, halvera och skriva rödlök och skär gurka i ca 2 cm. Blanda alla grönsakerna i skålen tillsammans med olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar.5. Servera spetten tillsammans med den rostade potatisen, sommarsalladen och ört- crème fraichen vid sidan av.