Marinerat kycklingspett med sommarsallad och rostad potatis
549726596290001Rostad potatis1 fp potatis, 900 g1 ½ msk neutral olja½ msk salt2 krm svartpepparKycklingspett1 fp kycklingstpett paprika/örter, 4 st 480 gSommarsallad2 fp babyplommontomater, 500 g1 rödlök1 gurka3 msk olivolja2 msk vitvinsvinäger1 tsk salt2 krm svartpeppar1 fp lätt crème fraiche franska örter, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en grillpanna alt stekpanna och en salladsskål.2. Rostad potatis: Halvera och blanda potatisen på plåten med neutral olja, salt och svartpeppar. Rosta med snittsidan ner i ca 25 min.3. Kycklingspett: Hetta upp grillpannan alt stekpannan på medelhög värme och stek kycklingspetten i ca 5 min/sida.4. Sommarsallad: Kvarta tomater, halvera och skriva rödlök och skär gurka i ca 2 cm. Blanda alla grönsakerna i skålen tillsammans med olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar.5. Servera spetten tillsammans med den rostade potatisen, sommarsalladen och ört- crème fraichen vid sidan av.