Marinerat kycklingspett med sommarsallad och rostad potatis
Marinerat kycklingspett med sommarsallad och rostad potatis
Marinerat kycklingspett med sommarsallad och rostad potatis

Marinerat kycklingspett med sommarsallad och rostad potatis

849826769670003
Rostad potatis1 fp potatis, 450 g1 ½ msk neutral olja½ msk salt2 krm svartpepparKycklingspett1 fp kycklingstpett paprika/örter, 4 st 480 gSommarsallad1 fp babyplommontomater, 250 g1 rödlök1 minigurka1 ½ msk olivolja1 msk vitvinsvinäger½ tsk salt1 krm svartpeppar1 fp lätt crème fraiche franska örter, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en grillpanna alt stekpanna, och en salladsskål.2. Rostad potatis: Halvera och blanda potatisen på plåten med neutral olja, salt och svartpeppar. Rosta med snittsidan ner i ca 25 min.3. Kycklingspett: Hetta upp grillpannan alt stekpannan på medelhög värme och stek i ca 5 min/sida.4. Sommarsallad: Kvarta tomater, halvera och skriva rödlök och skär gurka i ca 2 cm. Blanda alla grönsakerna i skålen tillsammans med olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar.5. Servera spetten tillsammans med den rostade potatisen, sommarsalladen och ört-crème fraichen vid sidan av.