Marockansk böngryta med spenat och surdegspavé
Marockansk böngryta med spenat och surdegspavé
Marockansk böngryta med spenat och surdegspavé

Marockansk böngryta med spenat och surdegspavé

249295207280009
1 fp surdegspavéBöngryta1 gul lök2 msk neutral olja1 vitlöksklyfta2 tsk sambal oelek½ tsk kanel1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)1 fp krossade tomater örter, 380 g1 fp blandade bönor, 480 g1 fp babyspenat, 65 g1 fp lätt crème fraiche, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220° och ta fram en traktörpanna.2. Värm bröden i ugnen enligt instruktionerna på förpackningen.3. Böngryta: Halvera och skiva lök. Hetta upp traktörpannan med neutral olja och fräs löken, pressad vitlök, sambal oelek och kanel i ca 2 min. Tillsätt buljongpulver, krossade tomater, blandade bönor och koka på medelvärme i ca 5 min. Tillsätt sedan spenat och vänd runt.4. Servera grytan med det varma brödet och crème fraiche.