Marockansk kyckling med couscous- & granatäpplesallad
Marockansk kyckling med couscous- & granatäpplesallad
Marockansk kyckling med couscous- & granatäpplesallad

Marockansk kyckling med couscous- & granatäpplesallad

249055850380001
Couscous sallad2 ½ dl vatten1 msk buljongpulver (alt 1 buljongtärning)1 fp couscous, 250 g½ citron1 gurka1 granatäpple1 fp mynta, 20 g1 krm cayennepeppar 1 fp babyspenat, 65 gMarockansk kyckling 2 msk olivolja1 tsk salt 1 vitlöksklyfta2 krm spiskummin1 krm kanel1 krm cayennepeppar½ citron1 fp kycklinglårfilé, 630 g1 fp hummus, 275 g½ tsk sambal oelek
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, bunke, stor salladsskål och en stekpanna. Ställ fram alla ingredienser.2. Couscous sallad: Koka upp vatten och buljongpulver. Tillaga couscous genom att lägga couscous i botten av salladsskålen tillsammans med skal från en halv citron. Slå sedan buljongen över couscousen och plasta över.3. Kyckling: Gör en marinad med olivolja, salt, pressad vitlök, spiskummin, kanel, cayennepeppar och skal från en halv citron i bunken. Blanda ner kycklinglårfilé. Hetta upp stekpannan och stek kycklingen på medelhög värme i ca 4 min/sida. Fortsätt med nästa steg medan kycklingen steks.4. Couscous sallad forts: Ta bort plastfilmen och rör runt i couscousen med en gaffel. Skär ner gurkan i mindre bitar och kärna ur granatäpple (se tips nedan). Plocka myntablad. Blanda gurkan, granatäpplekärnorna, myntabladen, saft från en halv citron, cayennepeppar och babyspenat med couscousen i skålen.5. Blanda hummus med sambal oelek och servera tillsammans med den nystekta kycklingen och couscoussalladen.