Marockansk kyckling med couscous- & granatäpplesallad
Marockansk kyckling med couscous- & granatäpplesallad
Marockansk kyckling med couscous- & granatäpplesallad

Marockansk kyckling med couscous- & granatäpplesallad

849355825200004
Couscous sallad1 ¼ dl vatten1 msk olivolja1 msk buljongpulver (alt 1 buljongtärning)1 fp couscous, 125 g1 minigurka1 granatäpple½ krm cayennepeppar 1 fp babyspenat, 65 gMarockansk kyckling 1 msk olivolja½ tsk salt 1 vitlöksklyfta1 krm spiskummin1 krm kanel1 krm cayennepeppar1 fp kycklinglårfilé, 350 g1 fp hummus, 275 g½ tsk sambal oelek
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, bunke, stor salladsskål och en stekpanna. Ställ fram alla ingredienser innan du börjar med matlagningen.2. Couscous sallad: Koka upp vatten, olivolja och buljongpulver. Tillaga couscous genom att lägga couscous i botten av salladsskålen. Slå sedan buljongen över couscousen och plasta över.3. Kyckling: Gör en marinad med olivolja, salt, pressad vitlök, spiskummin, kanel, cayennepeppar i bunken och blanda ner kycklinglårfilé. Hetta upp stekpannan och stek kycklingen på medelhög värme i ca 4 min/sida. Fortsätt med nästa steg medan kycklingen tillagas.4. Couscous sallad forts: Ta bort plastfilmen och rör runt i couscousen med en gaffel. Skär ner gurka i mindre bitar och kärna ur granatäpple (se tips nedan). Blanda gurkan, granatäpplekärnorna, cayennepeppar och babyspenat med couscousen i skålen.5. Blanda hummus med sambal oelek och servera tillsammans med den nystekta kycklingen och couscoussalladen.