Marockansk lins- och kikärtsgryta med spenat och surdegspavé
Marockansk lins- och kikärtsgryta med spenat och surdegspavé
Marockansk lins- och kikärtsgryta med spenat och surdegspavé

Marockansk lins- och kikärtsgryta med spenat och surdegspavé

449195838270005
1 fp surdegspavéLins- och kikärtsgryta2 gula lökar2 msk neutral olja1 vitlöksklyfta½ msk sambal oelek1 tsk kanel2 fp krossade tomater örter, 780 g1 fp kikärtor, 380 g1 fp gröna linser, 380g2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar)1 fp babyspenat, 175 g1 fp lätt crème fraiche, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220° och ta fram en traktörpanna.2. Värm bröden i ugnen enligt instruktionerna på förpackningen.3. Lins- och kikärtsgryta: Halvera och skiva lök. Hetta upp traktörpannan med neutral olja och fräs löken, pressad vitlök, sambal oelek och kanel i ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, kikärtor, linser, buljongpulver (alt. tärning) och koka på medelvärme i ca 5 min. Tillsätt sedan spenat och vänd runt.4. Servera grytan med det varma brödet och crème fraiche.