


Marockansk nötfärsgryta med harissa och nötter
649554795040005Rostad zucchini1 zucchini1 msk neutral olja2 krm salt1 krm svartpepparNötfärsgryta1 rödlök1 gul paprika1 msk neutral olja1 fp nötfärs, ca 300 g 1 vitlöksklyfta½ tsk salt2 krm kanel1 fp krossade tomater, 400 g1 fp kikärtor, 380 g ½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning1 msk harissa2 port. valfritt gryn (gärna couscous)1 fp nötmix, 70 g 1 fp matyoghurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 15 x 20 cm och en gryta med lock.2. Rostad zucchini: Skär zucchini i 2 cm breda bitar och blanda med neutral olja, salt och svartpeppar i formen. Rosta i mitten av ugnen i 20 min.3. Nötfärsgryta: Hacka rödlök. Skär gul paprika i 2 cm breda bitar. Hetta upp pannan med neutral olja och bryn nötfärs på hög värme i 3 min.4. Tillsätt löken, paprikan, pressad vitlök, salt och kanel i grytan och fräs i ytterligare 2 min på medelhög värme.5. Tillsätt krossade tomater, sköljda kikärtor, buljongpulver (alt. tärning) och harissa i grytan och sjud under lock i ca 10 min. 6. Koka valfritt gryn (gärna couscous).7. Grovhacka nötmix. Toppa grytan med den rostade zucchinin. Servera grytan med grynen och matyoghurten. Toppa med de hackade nötterna.