Marockansk nötfärsgryta med harissa och nötter
Marockansk nötfärsgryta med harissa och nötter
Marockansk nötfärsgryta med harissa och nötter

Marockansk nötfärsgryta med harissa och nötter

649554795040005
Rostad zucchini1 zucchini1 msk neutral olja2 krm salt1 krm svartpepparNötfärsgryta1 rödlök1 gul paprika1 msk neutral olja1 fp nötfärs, ca 300 g 1 vitlöksklyfta½ tsk salt2 krm kanel1 fp krossade tomater, 400 g1 fp kikärtor, 380 g ½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning1 msk harissa2 port. valfritt gryn (gärna couscous)1 fp nötmix, 70 g 1 fp matyoghurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 15 x 20 cm och en gryta med lock.2. Rostad zucchini: Skär zucchini i 2 cm breda bitar och blanda med neutral olja, salt och svartpeppar i formen. Rosta i mitten av ugnen i 20 min.3. Nötfärsgryta: Hacka rödlök. Skär gul paprika i 2 cm breda bitar. Hetta upp pannan med neutral olja och bryn nötfärs på hög värme i 3 min.4. Tillsätt löken, paprikan, pressad vitlök, salt och kanel i grytan och fräs i ytterligare 2 min på medelhög värme.5. Tillsätt krossade tomater, sköljda kikärtor, buljongpulver (alt. tärning) och harissa i grytan och sjud under lock i ca 10 min. 6. Koka valfritt gryn (gärna couscous).7. Grovhacka nötmix. Toppa grytan med den rostade zucchinin. Servera grytan med grynen och matyoghurten. Toppa med de hackade nötterna.