Marockansk nötfärsgryta med harissa och nötter
Marockansk nötfärsgryta med harissa och nötter
Marockansk nötfärsgryta med harissa och nötter

Marockansk nötfärsgryta med harissa och nötter

649554892060005
Rostad zucchini1 zucchini1 msk neutral olja2 krm salt1 krm svartpepparNötfärsgryta1 rödlök1 gul paprika1 msk neutral olja1 fp nötfärs, ca 500 g 2 vitlöksklyftor1 tsk salt½ tsk kanel2 fp krossade tomater, 800 g1 fp kikärtor, 380 g 1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning2 msk harissa4 port. couscous fullkorn1 fp nötmix, 70 g 1 fp gräddfil, 3 dl 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 15 x 20 cm och en gryta med lock. 2. Rostad zucchini: Skär zucchini i 2 cm breda bitar och blanda med neutral olja, salt och svartpeppar i formen. Rosta i mitten av ugnen i 20 min.3. Nötfärsgryta: Hacka rödlök. Skär gul paprika i 2 cm breda bitar. Hetta upp pannan med neutral olja och bryn nötfärs på hög värme i 3 min.4. Tillsätt löken, paprikan, pressade vitlöksklyftor, salt och kanel i grytan och fräs i ytterligare 2 min på medelhög värme.5. Tillsätt krossade tomater, sköljda kikärtor, buljongpulver (alt. tärning) och harissa i grytan och sjud under lock i ca 10 min. 6. Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen.7. Grovhacka nötmix. Toppa grytan med den rostade zucchinin. Servera grytan med couscousen och gräddfil. Toppa med de hackade nötterna.