Marockansk nötfärsgryta med harissa och nötter
649554892060005Rostad zucchini1 zucchini1 msk neutral olja2 krm salt1 krm svartpepparNötfärsgryta1 rödlök1 gul paprika1 msk neutral olja1 fp nötfärs, ca 500 g 2 vitlöksklyftor1 tsk salt½ tsk kanel2 fp krossade tomater, 800 g1 fp kikärtor, 380 g 1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning2 msk harissa4 port. couscous fullkorn1 fp nötmix, 70 g 1 fp gräddfil, 3 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 15 x 20 cm och en gryta med lock. 2. Rostad zucchini: Skär zucchini i 2 cm breda bitar och blanda med neutral olja, salt och svartpeppar i formen. Rosta i mitten av ugnen i 20 min.3. Nötfärsgryta: Hacka rödlök. Skär gul paprika i 2 cm breda bitar. Hetta upp pannan med neutral olja och bryn nötfärs på hög värme i 3 min.4. Tillsätt löken, paprikan, pressade vitlöksklyftor, salt och kanel i grytan och fräs i ytterligare 2 min på medelhög värme.5. Tillsätt krossade tomater, sköljda kikärtor, buljongpulver (alt. tärning) och harissa i grytan och sjud under lock i ca 10 min. 6. Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen.7. Grovhacka nötmix. Toppa grytan med den rostade zucchinin. Servera grytan med couscousen och gräddfil. Toppa med de hackade nötterna.