


Marockanska morötter med couscous och aprikoser
349934272380002Marockanska morötter1 fp morötter, 300 g1 fp kikärtor, 380 g1 msk olivolja½ msk tomatpuré1 tsk spiskummin1 tsk sambal oelek2 krm kanel2 krm salt2 port. fullkornscouscousAprikos och mynta½ fp aprikoser, 75 g1 fp mynta, 20 g½ citron 2 msk olivolja½ msk honung1 krm saltYoghurtsås1 fp matyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta 2 krm salt½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsform 15 x 20 cm, en kastrull med lock och 2 skålar.2. Marockanska morötter: Skölj och dela morötter och lägg i formen. Häll av kikärtor och blanda med morötterna, olivolja, tomatpuré, spiskummin, sambal oelek, kanel och salt. Stek i mitten av ugnen i 20 min.3. Koka fullkornscouscous enligt anvisningarna på förpackningen.4. Aprikos och mynta: Strimla aprikos och mynta. Blanda aprikoserna och myntan i skålen med saft från citron, olivolja, honung och salt.5. Yoghurtsås: Blanda matyoghurt med pressad vitlök och salt i skålen. Skär citron i klyftor.6. Blanda aprikos- och myntaröran med couscousen. Servera de rostade morötterna och kikärtorna tillsammans med couscousen, yoghurtsåsen och citronklyftorna.