Marockanska morötter med couscous och aprikoser
Marockanska morötter med couscous och aprikoser
Marockanska morötter med couscous och aprikoser

Marockanska morötter med couscous och aprikoser

349934272380002
Marockanska morötter1 fp morötter, 300 g1 fp kikärtor, 380 g1 msk olivolja1 tsk spiskummin2 tsk sambal oelek2 krm kanel2 krm salt2 port. fullkornscouscousAprikos och mynta½ fp aprikoser, 75 g1 fp mynta, 20 g½ citron 2 msk olivolja½ msk honung1 krm saltYoghurtsås2 dl matyoghurt1 vitlöksklyfta 2 krm salt½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsform 20 x 30 cm, en kastrull och 2 skålar.2. Marockanska morötter: Skölj och dela morötter och lägg i formen. Häll av kikärtor och blanda med morötterna, olivolja, spiskummin, sambal oelek, kanel och salt. Stek i mitten av ugnen i 20 min.3. Koka fullkornscouscous enligt anvisningarna på förpackningen.4. Aprikos och mynta: Strimla aprikos och mynta. Blanda aprikoserna och myntan i skålen med saft från citron, olivolja, honung och salt.5. Yoghurtsås: Blanda matyoghurt med pressad vitlök och salt i skålen. Skär resten av citronen i klyftor.6. Blanda aprikos- och myntaröran med couscousen. Servera de rostade morötterna och kikärtorna tillsammans med couscousen, yoghurtsåsen och citronklyftorna.