Marockanska morötter med couscous och aprikoser
Marockanska morötter med couscous och aprikoser
Marockanska morötter med couscous och aprikoser
Marockanska morötter med couscous och aprikoser
Marockanska morötter med couscous och aprikoser
Marockanska morötter med couscous och aprikoser

Marockanska morötter med couscous och aprikoser

349934272380002
Marockanska morötter1 fp morötter, 500 g1 fp kikärtor, 380 g1 msk olivolja½ msk tomatpuré1 tsk spiskummin1 tsk sambal oelek2 krm kanel2 krm salt1 fp couscous, 125 g Aprikos och mynta½ fp aprikoser, 75 g1 fp mynta, 20 g½ citron 2 msk olivolja½ msk honung1 krm saltYoghurtsås1 fp matyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta 2 krm salt½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsform 15 x 20 cm, en kastrull med lock och 2 skålar.2. Marockanska morötter: Skölj och dela morötter och lägg i formen. Häll av kikärtor och blanda med morötterna, olivolja, tomatpuré, spiskummin, sambal oelek, kanel och salt. Stek i mitten av ugnen i 20 min.3. Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen.4. Aprikos och mynta: Strimla aprikos och mynta. Blanda aprikoserna och myntan i skålen med saft från en halv citron, olivolja, honung och salt.5. Yoghurtsås: Blanda matyoghurt med pressad vitlök och salt i skålen. Skär den andra citronhalvan i klyftor.6. Blanda aprikos- och myntaröran med couscousen. Servera de rostade morötterna och kikärtorna tillsammans med couscousen, yoghurtsåsen och citronklyftorna.