Marockanska morötter med couscous och aprikoser
Marockanska morötter med couscous och aprikoser
Marockanska morötter med couscous och aprikoser

Marockanska morötter med couscous och aprikoser

549934862310003
Marockanska morötter1 fp morötter, 500 g1 fp kikärtor, 380 g1 msk olivolja½ msk harissa1 tsk spiskummin2 krm kanel4 port. couscous fullkornAprikos och mynta1 fp aprikoser, 150 g1 fp mynta, 20 g1 citron 2 msk olivolja½ msk honung1 krm saltYoghurtsås2 dl matyoghurt1 vitlöksklyfta 2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram ugnsform 20 x 30 cm, en kastrull och 2 skålar. 2. Marockanska morötter: Skölj och dela morötter och lägg i formen. Häll av kikärtor och blanda med morötterna, olivolja, harissa, spiskummin, kanel och salt. Stek i mitten av ugnen i 20 min.3. Koka fullkornscouscous enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Aprikos och mynta: Strimla aprikos och mynta. Blanda aprikoserna och myntan i skålen med saft från citron, olivolja, honung och salt.5. Yoghurtsås: Blanda matyoghurt med pressad vitlök och salt i skålen. 6. Blanda aprikos- och myntaröran med couscousen. Servera de rostade morötterna och kikärtorna tillsammans med couscousen och yoghurtsåsen.