Matig caesarsallad med räkor
Matig caesarsallad med räkor
Matig caesarsallad med räkor

Matig caesarsallad med räkor

349036802260007
Sallad1 fp gemsallad, 160 g 1 fp rädisor, 125 g1 fp strimlade morötter, 250 g1 fp räkor, 400 g½ fp riven parmesan, 25 g1 fp krutonger, 120 gCaesardressing1 ägg1 vitlöksklyfta1 tsk vitvinsvinäger1 tsk dijonsenap½ fp riven parmesan, 25 g2 krm salt1 ½ dl neutral olja
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor skål, stavmixer och mixerbunke.2. Sallad: Plocka bladen från gemsallad och kvarta rädisor. Lägg grönsakerna tillsammans med strimlade morötter i skålen.3. Caesardressing: Tillsätt ägg, vitlöksklyfta, vitvinsvinäger, dijonsenap, riven parmesan, salt och neutral olja i bunken. Sätt ner mixerstaven i botten av bunken och mixa på full effekt samtidigt som du långsamt rör mixerstaven uppåt tills allt blandats till en tjock kräm.4. Sallad forts.: Blanda grönsakerna med caesardressingen. Toppa salladen med avrunna räkor, krutonger och riven parmesan. Smaklig spis!