Matig caesarsallad med räkor
Matig caesarsallad med räkor
Matig caesarsallad med räkor

Matig caesarsallad med räkor

749105863110008
Sallad2 fp gemsallad, 320 g 1 fp rädisor, 125 g1 rödlök1 fp strimlade morötter, 250 g1 fp räkor, 540 g½ fp hyvlad parmesan, 40 gCaesardressing1 ägg1 vitlöksklyfta1 tsk vitvinsvinäger1 tsk dijonsenap½ fp hyvlad parmesan, 40 g2 krm salt1 ½ dl neutral olja1 fp krutonger, 120 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor skål, stavmixer och mixerbunke.2. Sallad: Plocka bladen från gemsallad. Kvarta rädisor och skiva rödlök i tunna halvmånar. Lägg alla grönsaker tillsammans med strimlade morötter i skålen.3. Caesardressing: Tillsätt ägg, vitlöksklyfta, vitvinsvinäger, dijonsenap, hyvlad parmesan, salt och neutral olja i bunken. Sätt ner mixerstaven i botten av bunken och mixa på full effekt samtidigt som du långsamt rör mixerstaven uppåt tills allt blandats till en tjock kräm.4. Sallad forts.: Blanda grönsakerna med caesardressingen. Toppa salladen med avrunna räkor, krutonger och hyvlad parmesan. Smaklig spis!