Matig sallad med kyckling och persika
Matig sallad med kyckling och persika
Matig sallad med kyckling och persika
Matig sallad med kyckling och persika
Matig sallad med kyckling och persika
Matig sallad med kyckling och persika

Matig sallad med kyckling och persika

449325069970003
1 fp bulgur, 125 gBakad persika2 persikor½ msk honung½ msk olivoljaKycklinglårfilé 1 fp kycklinglårfilé, 350 g½ tsk paprikapulver½ msk japansk soja1 krm salt1 krm cayennepeppar1 msk olivoljaKompott1 ½ msk olivolja1 msk balsamvinäger1 krm saltSallad1 fp salladsmix, 70 g1 kålrabbi1 fp mozzarella, 220 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° grillvärme. Ta fram en stekpanna (eller tänd grillen), en ugnsform 15 x 20 cm, bunke, kastrull, en liten skål och ett stort salladsfat.2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.3. Bakad persika: Halvera och kärna ur persikor. Blanda persikor med olivolja och honung. Lägg ut persikorna med skinnsidan nedåt i ugnsformen. Sätt formen högt upp i ugnen och baka ca 10 min tills de är mjuka och fått fin färg. Låt persikorna svalna något.4. Kycklinglårfilé: Lägg kycklinglårfilé, paprikapulver, japansk soja, salt, cayennepeppar och olivolja i bunken. Blanda väl. Hetta sedan upp stekpannan och stek kycklingfilén på medelhög värme i ca 5 min/sida.5. Kompott: Dela persikorna i mindre bitar/klyftor. Blanda med olivolja, balsamvinäger och salt i skålen.6. Sallad: Skala och tärna kålrabbi. Blanda grönsakerna med bulgurn och salladsmix på fatet. Bryt mozzarella och toppa salladen.7. Skiva upp kycklingen och servera den tillsammans med salladen och kompotten med bakad persika.