Matig sallad med kyckling och persika
9493258771100051 fp bulgur, 250 gBakad persika4 persikor1 msk olivolja1 msk honungKycklinglårfilé1 fp kycklinglårfilé, 600 g1 tsk paprikapulver1 msk japansk soja 2 krm salt1 krm cayennepeppar1 msk olivoljaKompott2 msk olivolja1 ½ msk balsamvinäger2 krm saltSallad1 kålrabbi1 rödlök1 fp salladsmix, 125 g2 fp mozzarella, 440 g1 fp thaibasilika, 15 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° grillvärme. Ta fram en stekpanna (eller tänd grillen), en ugnsform 20 x 30 cm, bunke, kastrull, liten skål och ett stort salladsfat.2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Låt sedan bulgurn svalna något.3. Bakad persika: Halvera och kärna ur persikor. Blanda persikor med olivolja och honung. Lägg ut persikorna med skinnsidan nedåt i ugnsformen. Sätt formen högt upp i ugnen och baka ca 10 min tills de är mjuka och fått fin färg. Låt persikorna svalna något.
4. Kycklinglårfilé: Lägg kycklinglårfilé, paprikapulver, japansk soja, salt, cayennepeppar och olivolja i bunken. Blanda väl.
Hetta sedan upp stekpannan och stek kycklingfilén på medelhög värme i ca 5 min/sida. 5. Kompott: Dela persikorna i mindre bitar/klyftor. Blanda med olivolja, balsamvinäger och salt i skålen.6. Sallad: Skala och tärna kålrabbi. Skär rödlök i tunna halvmånar. Blanda grönsakerna med bulgurn och salladsmix på fatet. Bryt mozzarella, plocka bladen från thaibasilikan och toppa salladen. 7. Skiva upp kycklingen och servera den tillsammans med salladen och kompotten med bakad persika.