Medelhavsbulgur med kryddstekt kycklingfilé
Medelhavsbulgur med kryddstekt kycklingfilé
Medelhavsbulgur med kryddstekt kycklingfilé

Medelhavsbulgur med kryddstekt kycklingfilé

749385897100003
1 fp bulgur, 250 gKyckling1 fp kyckling bröstfilé, 600 g½ tsk paprikapulver1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk olivoljaSallad1 paprika1 fp kikärtor, 380 g1 fp sås på grillade grönsaker, 280 g1 fp babyspenat, 65 g1 msk balsamvinäger½ tsk salt2 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, en stekpanna och en stor salladsskål.2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den sedan svalna något.3. Kyckling: Krydda kycklingen med paprikapulver, salt och svartpeppar. Hetta upp stekpannan med olivolja och stek kycklingen på medelhög värme i ca 5 min/sida. Fortsätt med nästa steg medan kycklingen steker. Sänk sedan värmen och låt kycklingen ligga kvar i pannan tills servering.4. Sallad: Skär paprika i mindre bitar och skölj kikärtor. Blanda allting i skålen med bulgur, sås på grillade grönsaker, babyspenat, balsamvinäger, salt och svartpeppar.5. Servera salladen tillsammans med den nystekta kycklingen!