Medelhavsbulgur med kycklingfilé och fetaost
Medelhavsbulgur med kycklingfilé och fetaost
Medelhavsbulgur med kycklingfilé och fetaost

Medelhavsbulgur med kycklingfilé och fetaost

149485752040001
1 fp bulgur, 125 gKyckling1 fp kyckling bröstfilé, 300 g2 krm paprikapulver½ tsk salt1 krm svartpeppar1 msk olja från de grillade grönsakernaSallad1 fp sås på grillade grönsaker, 280 g1 fp babyspenat, 65 g½ msk balsamvinäger2 krm salt1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, en stekpanna, en liten skål och en stor salladsskål.2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den sedan svalna något.3. Kyckling: Häll av hälften av oljan från de grillade grönsakerna i skålen. Krydda kycklingen med paprikapulver, salt och svartpeppar. Hetta upp stekpannan med oljan från grönsakerna och stek kycklingen på medelhög värme i ca 5 min/sida. Fortsätt med nästa steg medan kycklingen steker. Sänk sedan värmen och låt kycklingen ligga kvar i pannan tills servering.4. Sallad: Blanda den nykokta bulgurn med sås på grillade grönsaker, babyspenat, balsamvinäger, salt och svartpeppar.5. Servera salladen tillsammans med den nystekta kycklingen!