Medelhavsgrönsaker med fetaost och oliver
Medelhavsgrönsaker med fetaost och oliver
Medelhavsgrönsaker med fetaost och oliver

Medelhavsgrönsaker med fetaost och oliver

349455588710007
5 dl vatten1 fp quinoa (vit), 250 g½ tsk salt eller ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning) Medelhavsgrönsaker2 paprikor1 aubergine1 rödlök1 fp mörka kikärtor, 380 g1 fp körsbärstomater, 250 g3 msk olivolja1 msk balsamvinäger1 vitlöksklyfta1 tsk salt ½ tsk svartpeppar2 tsk oregano 1 fp fetaost, 150 g1 fp snackoliver, 70 g1 fp tzatziki, 200 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull och en ugnsform 20 x 30 cm.2. Koka upp vatten, quinoa och salt (buljongpulver går också bra) i kastrullen. Låt sedan småkoka under lock i ca 15 min tills allt vatten kokat bort.3. Medelhavsgrönsaker: Dela paprikor i 4 delar och ta bort kärnhusen. Skär aubergine i 1 cm skivor och klyfta rödlök. Häll av och skölj kikärtor. Lägg allt i formen tillsammans med körsbärstomater. Blanda med olivolja, balsamvinäger, pressad vitlök, salt, svartpeppar och oregano. Smula fetaost över och sätt formen mitt i ugnen i ca 20 min.4. Ta ut formen från ugnen och garnera med oliver. Servera med quinoan och tzatziki.