Medelhavsgrönsaker med fetaost och oliver
Medelhavsgrönsaker med fetaost och oliver
Medelhavsgrönsaker med fetaost och oliver

Medelhavsgrönsaker med fetaost och oliver

949855131350003
2 ½ dl vatten1 fp quinoa (vit), 125 g2 krm salt eller ¼ msk buljongpulver (alt. ¼ tärning) Medelhavsgrönsaker1 paprika1 aubergine1 rödlök2 msk olivolja1 msk balsamvinäger1 vitlöksklyfta½ tsk salt 2 krm svartpeppar1 tsk oregano 1 fp fetaost, 100 g1 fp snackoliver, 70 g1 fp tzatziki, 200 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, ugnsform 20 x 30 cm och en liten bunke.2. Koka upp vatten, quinoa och salt (buljongpulver går också bra) i kastrullen. Låt sedan småkoka under lock i ca 15 min tills allt vatten kokat bort.3. Medelhavsgrönsaker: Dela paprikan i 4 delar och ta bort kärnhuset. Skär aubergine i 1 cm skivor och klyfta rödlök. Lägg allt i formen och blanda med olivolja, balsamvinäger, pressad vitlök, salt, svartpeppar och oregano. Smula fetaost över och sätt formen mitt i ugnen i ca 20 min.4. Ta ut formen från ugnen och garnera med oliver. Servera med quinoan och tzatziki.