Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

149664037340005
Pasta2 liter vatten ½ msk salt 1 fp färsk fettucinepasta, 250 g Bakad aubergine1 aubergine½ tsk salt1 msk olivoljaTomatsås1 gul lök1 msk olivolja1 vitlöksklyfta1 fp pastasås basilika, 400 g½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning ½ msk honung½ tsk svartpepparMelanzane alla Parmigiana1 fp mozzarella, 220 g 1 fp riven parmesan, 50 gSallad1 fp salladsmix, 65 g ½ msk olivolja1 tsk balsamvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° grill. Ta fram en pastakastrull, en ugnsplåt med bakplåtspapper, liten kastrull, ugnsform 20 x 30 cm och en skål. 2. Koka upp vatten med salt i kastrullen. 3. Bakad aubergine: Dela auberginer på längden i 1 cm skivor. Lägg ut skivorna på ugnsplåten. Strö salt och ringla olivolja över auberginerna. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 10 min. 4. Tomatsås: Hacka gul lök. Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs löken och pressad vitlök på medelvärme i 2 min. Tillsätt pastasås basilika, buljongpulver (alt. tärning), honung och svartpeppar och låt småputtra i ca 5 min.5. Melanzane alla Parmigiana: Skiva avrunnen mozzarella i tunna skivor. Varva den bakade auberginen med tomatsåsen och mozzarellan i ugnsformen. Toppa med riven parmesan. Sätt formen mitt i ugnen och baka 10 - 15 min tills dess att osten fått fin färg.6. Sallad: Blanda salladsmix, olivolja, balsamvinäger och salt i skålen.7. Koka färsk fettucinepasta enligt anvisningarna på förpackningen. 8. Servera Melanzanen med pastan och salladen.