Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

149664037340005
Pasta2 liter vatten ½ msk salt 1 fp färsk fettucinepasta, 250 g Bakad aubergine1 aubergine½ tsk salt1 msk olivoljaTomatsås1 gul lök1 msk olivolja1 vitlöksklyfta1 fp krossade tomater örter, 390 g ½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning ½ msk honung½ tsk svartpepparMelanzane alla Parmigiana1 fp mozzarella, 220 g 1 fp riven parmesan, 50 gSallad1 fp salladsmix, 65 g ½ msk olivolja1 tsk balsamvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° grill. Ta fram en pastakastrull, en ugnsplåt med bakplåtspapper, liten kastrull, ugnsform 15 x 20 cm och en skål.2. Koka upp vatten med salt i kastrullen.3. Bakad aubergine: Dela aubergine på längden i 1 cm skivor. Lägg ut skivorna på ugnsplåten. Strö salt och ringla olivolja över aubergineskivorna. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 10 min.4. Tomatsås: Hacka gul lök. Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs löken och pressad vitlök på medelvärme i 2 min. Tillsätt krossade tomater örter, buljongpulver (alt. tärning), honung och svartpeppar och låt småputtra i ca 5 min.5. Melanzane alla Parmigiana: Skiva avrunnen mozzarella i tunna skivor. Varva den bakade auberginen med tomatsåsen och mozzarellan i ugnsformen. Toppa med riven parmesan. Sätt formen mitt i ugnen och baka i 10 - 15 min tills dess att osten fått fin färg.6. Sallad: Blanda salladsmix, olivolja, balsamvinäger och salt i skålen.7. Koka färsk fettucinepasta enligt anvisningarna på förpackningen.8. Servera Melanzanen med pastan och salladen.