Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

749754133860002
Pasta3 liter vatten 1 msk salt 4 port. tagliatelle fullkorn, ca 75 gram/ portionBakad aubergine2 aubergine1 tsk salt2 msk olivoljaTomatsås1 gul lök2 msk olivolja2 vitlöksklyftor2 fp krossade tomater örter, 780 g 1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning 1 msk honung1 tsk svartpepparMelanzane alla Parmigiana1 fp mozzarella, 220 g 1 fp riven parmesan, 50 g Sallad1 fp salladsmix gul morot, 150 g1 msk olivolja½ msk balsamvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° grill. Ta fram en pastakastrull, en ugnsplåt med bakplåtspapper, liten kastrull, ugnsform 20 x 30 cm och en skål.2. Koka upp vatten med salt i pastakastrullen.3. Bakad aubergine: Dela auberginer på längden i 1 cm skivor. Lägg ut skivorna på ugnsplåten. Strö salt och ringla olivolja över auberginskivorna. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 10 min.4. Tomatsås: Hacka gul lök. Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs löken och pressad vitlök på medelvärme i 2 min. Tillsätt krossade tomater, buljongpulver (alt. tärning), honung och svartpeppar och låt småputtra i ca 5 min.5. Melanzane alla Parmigiana: Skiva avrunnen mozzarella i tunna skivor. Varva den bakade auberginen med tomatsåsen och mozzarellan i ugnsformen. Toppa med riven parmesan. Sätt formen mitt i ugnen och baka i 10 - 15 min tills dess att osten fått fin färg.6. Koka tagliatelle fullkorn enligt anvisningarna på förpackningen.7. Sallad: Blanda salladsmix gul morot, olivolja, balsamvinäger och salt i skålen.8. Servera melanzanen med pastan och salladen.