Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

749754133860002
Pasta3 liter vatten 1 msk salt 4 port. tagliatelle fullkornBakad aubergine2 aubergine1 tsk salt2 msk olivoljaTomatsås1 gul lök2 msk olivolja2 vitlöksklyftor2 fp pastasås basilika, 800 g1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning 1 msk honung1 tsk svartpepparMelanzane alla Parmigiana2 fp mozzarella, 440 g 1 fp riven parmesan, 50 g Sallad1 fp strimlade morötter, 250 g 1 fp salladsmix, 65 g 1 msk olivolja½ msk balsamvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° grill. Ta fram en pastakastrull, en ugnsplåt med bakplåtspapper, liten kastrull, ugnsform 20 x 30 cm och en skål. 2. Koka upp vatten med salt i kastrullen. 3. Bakad aubergine: Dela auberginer på längden i 1 cm skivor. Lägg ut skivorna på ugnsplåten. Strö salt och ringla olivolja över auberginerna. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 10 min. 4. Tomatsås: Hacka gul lök. Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs löken och pressad vitlök på medelvärme 2 min. Tillsätt pastasås basilika, buljongpulver (alt. tärning), honung och svartpeppar och låt småputtra i ca 5 min.5. Melanzane alla Parmigiana: Skiva avrunnen mozzarella i tunna skivor. Varva den bakade auberginen med tomatsåsen och mozzarellan i ugnsformen. Toppa med riven parmesan. Sätt formen mitt i ugnen och baka 10 - 15 min tills dess att osten fått fin färg.6. Koka tagliatelle fullkorn enligt anvisningarna på förpackningen. 7. Sallad: Blanda strimlade morötterna, salladsmix, olivolja, balsamvinäger och salt i skålen.8. Servera Melanzanen med pastan och salladen.