
.jpg)



.jpg)



.jpg)

Melanzane alla parmigiana
749754133860002Pasta3 liter vatten 1 msk salt 4 port. tagliatelle fullkorn, ca 75 gram/ portionBakad aubergine2 aubergine1 tsk salt2 msk olivoljaTomatsås1 gul lök2 msk olivolja2 vitlöksklyftor2 fp krossade tomater örter, 780 g 1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning 1 msk honung1 tsk svartpepparMelanzane alla Parmigiana1 fp mozzarella, 220 g 1 fp riven parmesan, 50 g Sallad1 fp salladsmix gul morot, 150 g1 msk olivolja½ msk balsamvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° grill. Ta fram en pastakastrull, en ugnsplåt med bakplåtspapper, liten kastrull, ugnsform 20 x 30 cm och en skål.2. Koka upp vatten med salt i pastakastrullen.3. Bakad aubergine: Dela auberginer på längden i 1 cm skivor. Lägg ut skivorna på ugnsplåten. Strö salt och ringla olivolja över auberginskivorna. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 10 min.4. Tomatsås: Hacka gul lök. Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs löken och pressad vitlök på medelvärme i 2 min. Tillsätt krossade tomater, buljongpulver (alt. tärning), honung och svartpeppar och låt småputtra i ca 5 min.5. Melanzane alla Parmigiana: Skiva avrunnen mozzarella i tunna skivor. Varva den bakade auberginen med tomatsåsen och mozzarellan i ugnsformen. Toppa med riven parmesan. Sätt formen mitt i ugnen och baka i 10 - 15 min tills dess att osten fått fin färg.6. Koka tagliatelle fullkorn enligt anvisningarna på förpackningen.7. Sallad: Blanda salladsmix gul morot, olivolja, balsamvinäger och salt i skålen.8. Servera melanzanen med pastan och salladen.