\Meze\ paprikor med zucchinisallad, koriander och hummus
\Meze\ paprikor med zucchinisallad, koriander och hummus
\Meze\ paprikor med zucchinisallad, koriander och hummus

\Meze\ paprikor med zucchinisallad, koriander och hummus

549755332610008
Helrostade paprikor4 paprikor1 msk olivolja½ tsk salt1 krm svartpepparBulgur1 msk olivolja2 msk tomatpure1 tsk timjan½ tsk kanel1 fp bulgur, 250 g1 tsk sambal oelek5 dl vatten1 msk buljongpulver (alt tärning)Hummus1 fp kikärtor, 380 ghälften av vätskan från kikärtorna½ citron1 msk spiskummin1 msk neutral olja½ tsk saltZucchinisallad2 zucchini1 fp koriander, 20 g½ citron½ tsk salt1 fp matlagningsyoghurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på grill 230°. Ta fram en ugnsform 20x30 cm, kastrull, salladsskål, stavmixer och mixerbunke.2. Helrostade paprikor: Gnid in paprikor i olivolja, salt och svartpeppar. Lägg i ugnformen och rosta i mitten av ugnen i 10 min.3. Bulgur: Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs tomatpuré, timjan, kanel, bulgur och sambal oelek i 1 min på medelhög värme. Häll på vatten, buljongpulver och koka på svag värme under lock i ca 8-10 min.4. Hummus: Mixa kikärtor slätt tillsammans med kikärtsvatten, skal och saft från en halv citron, spiskummin, neutral olja och salt i mixerbunken.5. Zucchinisallad: Skiva zucchini på mandolin eller med en osthyvel. Hacka koriander. Blanda zucchiniskivorna med den hackade koriandern, saft från en halv citron och salt i salladsskålen.6. Servera de nyrostade paprikorna tillsammans med bulgurn, zucchinisalladen och hummusen. Toppa med matyoghurt.