


\Meze\ paprikor med zucchinisallad, koriander och hummus
549755332610008Helrostade paprikor6 paprikor1 msk olivolja½ tsk salt1 krm svartpepparBulgur1 msk olivolja2 msk tomatpure1 tsk timjan½ tsk kanel1 fp bulgur, 250 g1 tsk sambal oelek2,5 dl vatten1 msk buljongpulver (alt tärning)Hummus1 fp kikärtor, 380 ghälften av vätskan från kikärtorna½ citron1 msk spiskummin1 msk neutral olja½ tsk saltZucchinisallad2 zucchini1 fp koriander, 20 g½ citron1 ½ tsk salt1 fp matlagningsyoghurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på grill 230°. Ta fram en ugnsform 20x30 cm, kastrull, salladsskål, stavmixer och mixerbunke.2. Helrostade paprikor: Gnid in paprikor i olivolja, salt och svartpeppar. Lägg i ugnformen och rosta i mitten av ugnen i 10 min.3. Bulgur: Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs tomatpuré, timjan, kanel, bulgur och sambal oelek i 1 min på medelhög värme. Häll på vatten, buljongpulver och koka på svag värme i ca 8-10 min.4. Hummus: Mixa kikärtor slätt tillsammans med kikärtsvatten, skal och saft från en halv citron, spiskummin, neutral olja och salt i mixerbunken.5. Zucchinisallad: Skiva zucchini på mandolin eller med en osthyvel. Hacka koriander. Blanda zucchiniskivorna med den hackade koriandern, saft från en halv citron och salt i salladsskålen.6. Servera de nyrostade paprikorna tillsammans med bulgurn, zucchinisalladen och hummusen. Toppa med matyoghurt.