Morotssoppa med färskostquesadillas
Morotssoppa med färskostquesadillas
Morotssoppa med färskostquesadillas

Morotssoppa med färskostquesadillas

549254059460002
Soppa1 fp morötter, 500 g 1 bakpotatis1 gul lök2 msk neutral olja 2 vitlöksklyftor1 tsk spiskummin7 dl vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning½ fp crème fraiche, 1 dl ½ tsk salt½ tsk vitvinsvinäger1 krm svartpeppar Quesadillas1 fp färskost, 150 g½ fp babyspenat, 30 g ½ fp tortillabröd, 4 stGrönsaker1 minigurka1 paprika½ fp babyspenat, 35 g ½ fp crème fraiche, 1 dl
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor kastrull med lock, stekpanna, fat, skål och stavmixer.2. Soppa: Skala och skär morötter i ½ cm breda slantar. Skala och skär bakpotatis i 2 cm stora bitar. Hacka gul lök. Hetta upp kastrullen med neutral olja och fräs rotfrukterna, löken, pressade vitlöksklyftor och spiskummin på medelhög värme i 3 min.3. Tillsätt vatten och buljongpulver (alt. tärning) i kastrullen. Låt koka på medelhög värme under lock i 10–15 min.4. Quesadillas: Bred ut färskost och fördela babyspenat på 2 st tortillabröd. Lägg på 2 st tortillabröd som lock. Hetta upp pannan (utan matfett) och stek tortillabröden i omgångar på medelhög värme i 1–2 min/sida. Skär bröden i fyra bitar vardera och lägg på fatet.5. Grönsaker: Skär gurka i halvmånar och strimla paprika. Blanda med babyspenat i skålen.6. Soppa - fortsättning: Mixa soppan slät direkt i kastrullen med en stavmixer. Tillsätt crème fraiche, salt, vitvinsvinäger och svartpeppar och låt koka upp.7. Servera soppan med quesadillas, salladen och toppa med crème fraiche.