Morotssoppa med färskostquesadillas
Morotssoppa med färskostquesadillas
Morotssoppa med färskostquesadillas
Morotssoppa med färskostquesadillas
Morotssoppa med färskostquesadillas
Morotssoppa med färskostquesadillas
Morotssoppa med färskostquesadillas
Morotssoppa med färskostquesadillas
Morotssoppa med färskostquesadillas

Morotssoppa med färskostquesadillas

549254059460002
Soppa1 fp morötter, 500 g 1 bakpotatis1 gul lök2 msk neutral olja 2 vitlöksklyftor1 tsk spiskummin7 dl vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning½ fp crème fraiche, 1 dl ½ tsk salt½ tsk vitvinsvinäger1 krm svartpeppar Quesadillas1 fp färskost, 150 g½ fp babyspenat, 30 g ½ fp tortillabröd, 4 stGrönsaker1 minigurka1 paprika½ fp babyspenat, 35 g ½ fp crème fraiche, 1 dl
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor kastrull med lock, stekpanna, fat, skål och stavmixer.2. Soppa: Skala och skär morötter i ½ cm breda slantar. Skala och skär bakpotatis i 2 cm stora bitar. Hacka gul lök. Hetta upp kastrullen med neutral olja och fräs rotfrukterna, löken, pressade vitlöksklyftor och spiskummin på medelhög värme i 3 min.3. Tillsätt vatten och buljongpulver (alt. tärning) i kastrullen. Låt koka på medelhög värme under lock i 10–15 min.4. Quesadillas: Bred ut färskost och fördela babyspenat på 2 st tortillabröd. Lägg på 2 st tortillabröd som lock. Hetta upp pannan (utan matfett) och stek tortillabröden i omgångar på medelhög värme i 1–2 min/sida. Skär bröden i fyra bitar vardera och lägg på fatet.5. Grönsaker: Skär gurka i halvmånar och strimla paprika. Blanda med babyspenat i skålen.6. Soppa - fortsättning: Mixa soppan slät direkt i kastrullen med en stavmixer. Tillsätt crème fraiche, salt, vitvinsvinäger och svartpeppar och låt koka upp.7. Servera soppan med quesadillas, salladen och toppa med crème fraiche.