Morotssoppa med färskostquesadillas & grönsaksstavar
Morotssoppa med färskostquesadillas & grönsaksstavar
Morotssoppa med färskostquesadillas & grönsaksstavar
Morotssoppa med färskostquesadillas & grönsaksstavar
Morotssoppa med färskostquesadillas & grönsaksstavar
Morotssoppa med färskostquesadillas & grönsaksstavar

Morotssoppa med färskostquesadillas & grönsaksstavar

449934085280005
Soppa2 fp morötter, 1000 g 1 bakpotatis1 gul lök2 msk neutral olja 2 vitlöksklyftor1 tsk spiskummin1 liter vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning½ fp lätt crème fraiche, 1 dl 1 tsk salt½ tsk vitvinsvinäger2 krm svartpeppar Quesadillas1 fp färskost, 150 g1 fp babyspenat, 65 g1 fp tortillabröd, 8 stGrönsaker1 gurka1 paprika½ fp lätt crème fraiche, 1 dl
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor kastrull med lock, stekpanna, fat, skål och stavmixer.2. Soppa: Skala och skär morötter i ½ cm breda slantar. Skala och skär bakpotatis i 2 cm stora bitar. Hacka gul lök. Hetta upp kastrullen med neutral olja och fräs rotfrukterna, löken, pressad vitlök och spiskummin på medelhög värme i 3 min.3. Tillsätt vatten och buljongpulver i kastrullen. Låt koka på medelhög värme under lock i 10–15 min.4. Quesadillas: Bred ut färskost och fördela babyspenat på 4 st tortillabröd. Lägg på 4 st tortillabröd som lock. Hetta upp pannan (utan matfett) och stek tortillabröden i omgångar på medelhög värme i 1–2 min/sida. Skär bröden i fyra bitar vardera och lägg på fatet.5. Grönsaker: Skär gurka och röd paprika i stavar och lägg i skålen.6. Soppa - fortsättning: Mixa soppan slät direkt i kastrullen med stavmixern. Tillsätt crème fraiche, salt, vitvinsvinäger och svartpeppar och låt koka upp.7. Servera soppan med quesadillas, grönsaksstavarna och toppa med crème fraiche.