Mustig linssoppa med rostade orientaliska bröd
Mustig linssoppa med rostade orientaliska bröd
Mustig linssoppa med rostade orientaliska bröd
Mustig linssoppa med rostade orientaliska bröd
Mustig linssoppa med rostade orientaliska bröd
Mustig linssoppa med rostade orientaliska bröd

Mustig linssoppa med rostade orientaliska bröd

849374598750003
Linssoppa1 gul lök2 vitlöksklyftor1 bit rotselleri, ca 200 g1 fp morötter, 300 g2 msk olivolja2 msk tomatpuré1 tsk timjan1 tsk paprikapulver1 liter vatten2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar)2 fp gröna linser, 760 g1 msk balsamvinäger1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fp persilja, 20 g1 msk majsstärkelse1 msk vattenRostade orientaliska bröd2 msk olivolja1 vitlöksklyfta2 krm salt2 krm paprikapulver½ fp orientaliska bröd, 175 g1 fp crème fraiche, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175° varmluft. Ta fram en stor kastrull, ugnsplåt med bakplåtspapper, två små skålar och en pensel.2. Linssoppa: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär rotselleri och morot i 1 cm breda slantar/bitar. Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs lök, vitlök, morot och rotselleri på medelhög värme i 3 min. Tillsätt tomatpuré, timjan, paprikapulver och fräs i ytterligare 1 min. Häll på vatten och buljongpulver och sjud under lock i ca 10 min. Rör om då och då.3. Rostade orientaliska bröd: Blanda olivolja, pressad vitlök, salt och paprikapulver i skålen. Lägg bröden på plåten, pensla på blandningen och grädda bröden mitt i ugnen i 5 min.4. Linssoppa forts: Skölj linser och tillsätt dem i kastrullen tillsammans med balsamvinäger, salt och svartpeppar. Hacka persilja och strö över linssoppan. Rör ihop majsstärkelse och vatten i den andra skålen och rör ner i soppan. Koka upp.5. Servera linssoppan tillsammans med de rostade bröden. Toppa med en klick crème fraiche!