Mustig rödbetsbourguignon med linser och stompad mandelpotat
Mustig rödbetsbourguignon med linser och stompad mandelpotat
Mustig rödbetsbourguignon med linser och stompad mandelpotat

Mustig rödbetsbourguignon med linser och stompad mandelpotat

449155444350005
Stompad mandelpotatis1 fp mandelpotatis, 900 g2 msk smör 2 dl mjölk ½ tsk salt½ tsk svartpepparMustig rödbetsbourguignon1 fp morötter, 300 g1 röd lök1 fp champinjoner, 250 g2 msk olivolja2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor1 fp kokta rödbetor, 500 g1 fp gröna linser, 380 g1 flaska rött matlagningsvin, 250 ml5 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning) 1 tsk timjan1 tsk salvia2 msk majsstärkelse1 msk rödvinsvinäger1 msk kinesisk soja1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fp persilja, 20 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull till potatis och en gryta/kastrull till rödbetsbourguignon.2. Stompad mandelpotatis: Koka potatisen med skal i rikligt med saltat vatten. Häll sedan av vattnet och låt potatisen ånga av några minuter utan lock.3. Mustig rödbetsbourguignon: Skala och skär morötter i 2 cm bitar. Skiva rödlök i halvmånar och kvarta champinjoner. Hetta upp kastrullen/grytan med olivolja och fräs grönsakerna tillsammans med tomatpuré och pressad vitlök på medelhög värme i ca 5 min.4. Klyfta rödbetor och skölj linser. Tillsätt rött matlagningsvin, vatten, buljongpulver, timjan, salvia, majsstärkelse, rödvinsvinäger, kinesisk soja, salt och svartpeppar i grytan. Låt koka i 2 min, tillsätt sedan rödbetorna och linserna och låt småkoka i ca 5 min.5. Stompad mandelpotatis forts: När potatisen kokat klart och ångat av, tillsätt smör, mjölk, salt och svartpeppar. Mosa potatisen med en slev eller potatisstomp direkt i kastrullen.6. Hacka persilja. Strö persiljan över grytan. Servera tillsammans med potatisstompet.