Mustig rödbetsbourguignon med linser och stompad potatis
Mustig rödbetsbourguignon med linser och stompad potatis
Mustig rödbetsbourguignon med linser och stompad potatis

Mustig rödbetsbourguignon med linser och stompad potatis

949155022690007
Stompad potatis1 fp potatis, 450 g1 msk smör 1 dl mjölk 2 krm salt1 krm svartpepparMustig rödbetsbourguignon1 röd lök1 fp champinjoner, 250 g2 msk olivolja2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor1 fp kokta rödbetor, 500 g1 fp gröna linser, 380 g1 flaska rött matlagningsvin, 250 ml5 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning) 1 tsk timjan1 tsk salvia2 msk majsstärkelse1 msk rödvinsvinäger1 msk kinesisk soja1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fp persilja, 20 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull till potatis och en gryta/kastrull till rödbetsbourguignonen.2. Stompad potatis: Koka potatis med skal i rikligt med saltat vatten. Häll sedan av vattnet och låt potatisen ånga av några minuter utan lock.3. Mustig rödbetsbourguignon: Skiva rödlök i halvmånar och kvarta champinjoner. Hetta upp kastrullen/grytan med olivolja och fräs grönsakerna tillsammans med tomatpuré och pressad vitlök på medelhög värme i ca 5 min.4. Klyfta rödbetor och skölj linser. Tillsätt rött matlagningsvin, vatten, buljongpulver, timjan, salvia, majsstärkelse, rödvinsvinäger, kinesisk soja, salt och svartpeppar i grytan. Låt koka i 2 min, tillsätt sedan rödbetorna, linserna och låt småkoka i ca 5 min.5. Stompad potatis forts: När potatisen kokat klart och ångat av, tillsätt smör, mjölk, salt och svartpeppar. Mosa potatisen med en slev eller potatisstomp direkt i kastrullen.6. Hacka persilja. Strö persiljan över grytan. Servera tillsammans med potatisstompet.