Nasi goreng med stekt ägg
Nasi goreng med stekt ägg
Nasi goreng med stekt ägg

Nasi goreng med stekt ägg

349355848760002
Nasi goreng1 bit vitkål, ca 350 g1 broccoli1 paprika1 gul lök2 vitlöksklyftor3 msk neutral olja2 fp basmatiris Quick N´easy, 500 g1 msk curry1 tsk sambal oelek2 msk japansk soja4 st ägg 1 msk neutral olja1 lime1 fp aioli, 210 ml
0 kr
1. Förbered: Ta fram en wokpanna eller traktörpanna och en stekpanna.2. Nasi goreng: Strimla vitkål i 1 cm tjocka skivor. Skär broccolin i buketter, skala stjälken och skär i mindre bitar. Kärna ur och skär paprika i mindre bitar. Skiva gul lök och hacka vitlök.3. Nasi goreng forts: Hetta upp wokpannan/traktörpannan med neutral olja. Stek grönsakerna på hög värme i ca 4 min. Sänk värmen till medelhög värme och tillsätt ris, curry, sambal oelek och japansk soja. Stek i ytterligare 5 min.4. Hetta upp stekpannan med neural olja och stek äggen (du väljer själv om de ska vara enkel eller vändstekta).5. Skär lime i klyftor. Servera nasi gorengen toppad med de stekta äggen, en klick aioli och limeklyftorna vid sidan av.