Nasi goreng med stekt ägg
349355848760002Nasi goreng1 bit vitkål, ca 350 g1 broccoli1 paprika1 gul lök2 vitlöksklyftor3 msk neutral olja2 fp basmatiris Quick N´easy, 500 g1 msk curry1 tsk sambal oelek2 msk japansk soja4 st ägg 1 msk neutral olja1 lime1 fp aioli, 210 ml
0 kr
1. Förbered: Ta fram en wokpanna eller traktörpanna och en stekpanna.2. Nasi goreng: Strimla vitkål i 1 cm tjocka skivor. Skär broccolin i buketter, skala stjälken och skär i mindre bitar. Kärna ur och skär paprika i mindre bitar. Skiva gul lök och hacka vitlök.3. Nasi goreng forts: Hetta upp wokpannan/traktörpannan med neutral olja. Stek grönsakerna på hög värme i ca 4 min. Sänk värmen till medelhög värme och tillsätt ris, curry, sambal oelek och japansk soja. Stek i ytterligare 5 min.4. Hetta upp stekpannan med neural olja och stek äggen (du väljer själv om de ska vara enkel eller vändstekta).5. Skär lime i klyftor. Servera nasi gorengen toppad med de stekta äggen, en klick aioli och limeklyftorna vid sidan av.