Nasi goreng med svamp och grönkål
Nasi goreng med svamp och grönkål
Nasi goreng med svamp och grönkål

Nasi goreng med svamp och grönkål

649764566040002
½ fp råris, 300 gUgnsomelett:2 tsk olivolja1 fp ägg, 6 st1 dl vatten½ tsk saltNasi goreng:1 fp champinjoner, 250 g1 gul lök1 bit ingefära1 fp grönkål, 100 g1 ½ msk olivolja2 vitlöksklyftor2 msk japansk soja1 tsk sambal oelek½ fp solroskärnor, 100 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en kastrull, ugnsform 15 x 20 cm, bunke och traktörpanna. 2. Koka råris enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Ugnsomelett: Smörj formen med olivolja. Vispa ihop ägg med vatten och salt i bunken. Häll över äggblandningen i formen och tillaga mitt i ugnen i 12 min. 4. Nasi goreng: Skiva champinjoner. Hacka gul lök, skala och finriv ingefära till ca 3 msk riven ingefära. Grovhacka grönkål. 5. Hetta upp pannan och torrstek champinjonerna ca 3 min på medelhög värme. Tillsätt olivolja och resterande grönsaker samt pressad vitlök och stek i ytterligare 5 min. 6. Vänd ner det kokta råriset i pannan. Smaka av med japansk soja och sambal oelek. 7. Skeda upp omeletten i nasi gorengen och servera toppad med solroskärnor.