


Nöt & Grön bolognese
449425024300004Pasta2 liter vatten ½ msk salt4 port. spaghettiBolognese1 fp morötter, 300 g1 bit rotselleri, ca 300 g1 gul lök2 msk neutral olja1 fp Nöt & Grönt Färs, ca 500 g2 msk tomatpuré½ tsk salt1 krm svartpeppar1 fl rött matlagningsvin, 250 ml2 fp krossade tomater, 800 g1 fp riven parmesan, 50 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och en större gryta. Koka upp vatten och salt till pastan.2. Bolognese: Skala och grovriv morot och rotselleri och hacka lök. Hetta upp grytan med neutral olja och bryn färsen på hög värme i ca 5 min, då den kommer att släppa en del vätska.3. Lägg ned rotselleri, morot och lök i grytan tillsätt tomatpuré, salt, svartpeppar och bryn på medelhög värme i 3 min.4. Häll på matlagningsvin och låt koka i 2 min. Häll sedan i krossade tomater och låt koka försiktigt i minst ca 10 min.5. Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen.6. Servera den nykokta pastan med bolognesen och toppa med parmesan.