Nöt & Grön bolognese
Nöt & Grön bolognese
Nöt & Grön bolognese

Nöt & Grön bolognese

449425024300004
Pasta2 liter vatten ½ msk salt4 port. spaghettiBolognese1 fp morötter, 300 g1 bit rotselleri, ca 300 g1 gul lök2 vitlöksklyftor3 msk olivolja1 fp Nöt & Grönt Färs, ca 500 g3 msk tomatpuré2 tsk salt1 krm svartpeppar1 tsk timjan2 tsk oregano1 fl rött matlagningsvin, 250 ml2 fp krossade tomater, 800 g1 fp riven parmesan, 50 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och en större gryta. Koka upp vatten och salt till pastan.2. Bolognese: Skala och grovriv morot och rotselleri. Hacka lök och vitlök. Hetta upp grytan med olivolja och bryn färsen på hög värme i ca 8 min, då den kommer att släppa en del vätska.3. Lägg ned rotsellerin, morötterna, löken, vitlöken, tomatpuré, salt, svartpeppar, timjan, oregano och bryn på medelhög värme i 3 min.4. Häll på matlagningsvin och låt koka i 2 min. Häll sedan i krossade tomater och låt koka minst i 10 min.5. Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen.6. Servera den nykokta pastan med bolognesen och toppa med parmesan.