Nöt & Grön bolognese
Nöt & Grön bolognese
Nöt & Grön bolognese

Nöt & Grön bolognese

849625430160004
Pasta2 liter vatten ½ msk salt1 fp färsk fettucinepasta, 250 g Bolognese1 fp morötter, 300 g1 gul lök1 msk neutral olja1 fp Nöt & Grönt Färs, ca 500 g2 msk tomatpuré2 krm salt1 krm svartpeppar1 fl matlagningsvin rött, 250 ml1 fp krossade tomater, 400 g1 fp riven parmesan, 50 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och en större gryta. Koka upp vatten och salt till pastan.2. Bolognese: Skala och grov riv morot och hacka lök. Hetta upp grytan med neutral olja och bryn färsen rejält på hög värme ca 5 min, då den kommer att släppa en del vätska.3. Lägg ned morötterna, löken och tomatpuré i grytan med den brynta färsen, tillsätt salt, svartpeppar och bryn på medelhög värme i 3 min.4. Häll på matlagningsvin, låt koka i 2 min. Häll sedan i krossade tomater och låt koka försiktigt i minst ca 10 min.5. Koka färsk fettucinepasta i enligt anvisningarna på förpackningen.6. Servera den nykokta pastan med bolognesen och toppa med parmesan.