Nöt och grönt burgare med matig sallad och myntatzatziki
349676922040003Bulgur1 fp bulgur, 125 g½ msk buljongpulver (alt ½ tärning)2½ dl vatten Myntatzatziki ½ gurka2 krm salt 1 fp matyoghurt, 2 dl½ fp mynta, 10 g1 vitlöksklyftaNöt och grönt burgare1 fp nöt och grönt burgare, ca 225 g1 msk olivolja Matig sallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 paprika½ gurka1 fp oliver, 70 g 2 msk olivolja1 msk balsamvinäger1 krm salt1 krm svartpeppar½ fp mynta, ca 10 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna, en stor salladsskål och en liten skål till sås.2. Bulgur: Koka bulgur med buljongpulver (alt. tärning) på medelvärme i ca 8 min. Låt den kokta bulgurn sedan stå utan och lock och svalna något.3. Myntatzatziki: Grovriv halva gurkan, lägg den rivna gurkan i en sil och tillsätt salt. Låt stå medan du blandar matyoghurt med hackad mynta och pressad vitlök i den lilla skålen. Pressa ur vätskan från gurkan och blanda med yoghurten.4. Nöt och grönt burgare: Hetta upp stekpannan med olivolja. Stek burgarna på medelhög värme i 3 min/sida.5. Matigsallad: Halvera körsbärstomater. Tärna paprika och halva gurkan. Blanda grönsakerna med den kokta bulgurn, oliver, olivolja, balsamvinäger salt och svartpeppar i salladsskålen. Vänd ner plockade myntablad precis innan servering.6. Servera de nystekta burgarna med myntatzatzikin och bulgursalladen.