Nötfärsbiffar med chimichurri
Nötfärsbiffar med chimichurri
Nötfärsbiffar med chimichurri

Nötfärsbiffar med chimichurri

149994957310008
Sötpotatis1 sötpotatis1 msk olivolja½ tsk salt1 krm svartpepparBulgursallad1 fp bulgur, 250 g 1 fp körsbärstomater, 250 g ½ citron2 krm saltNötfärsbiffar1 ägg2 tsk spiskummin1 tsk salt2 krm svartpeppar1 fp nötfärs, ca 500 g 1 msk smörChimichurri1 fp persilja, 20 g1 dl olivolja1 vitlöksklyfta½ citron¾ tsk sambal oelek1 tsk honung2 krm salt 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull med lock, bunke, stekpanna, skål och serveringsfat. 2. Sötpotatis: Skala och skär sötpotatis i 1 cm breda tärningar. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar i formen. Rosta i mitten av ugnen i 15-20 min.3. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Nötfärsbiffar: Blanda ägg, spiskummin, salt och svartpeppar i bunken. Vänd ner nötfärs och blanda väl. Forma färsen med lätt blöta händer till 8 biffar. Hetta upp pannan med smör och stek biffarna på medelhög värme i 5 min/sida.5. Chimichurri: Finhacka persilja. Blanda hälften av persiljan, olivolja, pressad vitlök, skalet och saften från citron, sambal oelek, honung och salt i skålen.6. Bulgursallad: Kvarta körsbärstomater. Blanda bulgur med tomaterna, den rostade sötpotatisen, skal och saft från citron, resten av persiljan och salt på fatet.7. Servera nötfärsbiffarna med bulgursalladen och chimichurrin.