Nötfärsbiffar med kryddig morot- och mandelsallad
Nötfärsbiffar med kryddig morot- och mandelsallad
Nötfärsbiffar med kryddig morot- och mandelsallad

Nötfärsbiffar med kryddig morot- och mandelsallad

549335342230000
2 port. valfritt gryn (gärna couscous)Nötfärsbiffar2 msk ströbröd1 ägg1 vitlöksklyfta½ msk paprikapulver½ tsk salt1 fp nötfärs, ca 300 g ½ tsk sambal oelek1 msk olivoljaKryddig morotssallad1 fp snackmorötter, 200 g 1 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger1 tsk spiskummin2 krm salt½ fp flagad mandel, 50 g 1 fp soltorkade tomater, 190 g 1 fp baba ganoush, 170 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram kastrull, en bunke, stekpanna och salladsskål. Ta fram alla ingredienser och ha grynvattnet kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka valfritt gryn.3. Nötfärsbiffar: Blanda ströbröd, ägg, pressad vitlök, paprikapulver, salt, nötfärs och sambal oelek i bunken. Forma färsen till 4 biffar. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhög värme i 4-5 min/sida.4. Kryddig morotssallad: Grovriv morötter och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, spiskummin, salt och flagad mandel i skålen.5. Blanda grynen och soltorkade tomater. Servera grynsalladen med nötfärsbiffarna, morotssalladen och baba ganoush.