Nötfärsbiffar med kryddig morot- och mandelsallad
Nötfärsbiffar med kryddig morot- och mandelsallad
Nötfärsbiffar med kryddig morot- och mandelsallad

Nötfärsbiffar med kryddig morot- och mandelsallad

849235641810005
1 fp couscous, 250 g Nötfärsbiffar½ dl ströbröd1 dl vatten1 ägg2 vitlöksklyftor1 msk paprikapulver1½ tsk salt1 fp nötfärs, ca 500 g 1 tsk sambal oelek1 msk olivoljaKryddig morotssallad1 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger1 tsk spiskummin2 krm salt1 fp strimlade morötter, 250 g 1 fp flagad mandel, 100 g 1 fp soltorkade tomater, 190 g 1 fp baba ganoush, 170 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram kastrull, en bunke, stekpanna och salladsskål. Ta fram alla ingredienser och ha couscousvattnet kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen.3. Nötfärsbiffar: Blanda ströbröd, vatten, ägg, pressad vitlök, paprikapulver, salt, nötfärs och sambal oelek i bunken. Forma färsen till 8 biffar. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhög värme i 4-5 min/sida.4. Kryddig morotssallad: Blanda olivolja, vitvinsvinäger, spiskummin och salt i skålen och blanda med strimlade morötter och flagad mandel.5. Blanda couscous och soltorkade tomater. Servera couscousen med nötfärsbiffarna, morotssalladen och baba ganoush.