Nötfärsbiffar med rostad sötpotatissallad
Nötfärsbiffar med rostad sötpotatissallad
Nötfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

Nötfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

349694601380007
Rostad sötpotatis:1 sötpotatis1 msk olivolja½ tsk salt1 krm cayennepeppar2 port. valfritt gryn Sallad:1 minigurka1 fp körsbärstomater, 200 g1 fp salladsmix, 30 g1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm saltNötfärsbiffar:1 ägg1 tsk paprikapulver1 tsk spiskummin½ tsk salt1 fp nötfärs, ca 300 g1 msk neutral oljaSås:1 fp matyoghurt, 2 dl ½ tsk timjan2 krm salt1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull, bunke, stekpanna, liten skål och serveringsskål. 2. Rostad sötpotatissallad: Skala och skär sötpotatis i 1 cm breda tärningar och blanda med olivolja, salt och cayennepeppar i formen. Rosta i mitten av ugnen i 15–20 min. 3. Koka valfritt gryn (gärna quinoa). 4. Nötfärsbiffar: Blanda ägg, paprikapulver, spiskummin och salt i bunken. Vänd ner nötfärs och blanda väl. Forma till 4 biffar. Hetta upp pannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme i 4–5 min/sida. 5. Sås: Blanda matyoghurt, timjan, salt och svartpeppar i skålen. 6. Sallad: Tärna minigurka och halvera körsbärstomater. Blanda den rostade sötpotatisen, de kokta grynen, de kalla grönsakerna, salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.7. Servera biffarna med sötpotatissalladen och såsen.