Nötfärsbiffar med rostad sötpotatissallad
Nötfärsbiffar med rostad sötpotatissallad
Nötfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

Nötfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

549694470370004
Rostad sötpotatis2 sötpotatisar1 msk olivolja1 tsk salt2 krm cayennepeppar1 fp bulgur, 125 gSallad1 minigurka1 fp körsbärstomater, 200 g1 fp salladsmix, 65 g2 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger1 krm saltNötfärsbiffar1 ägg1 msk ströbröd½ msk paprikapulver½ msk spiskummin1 tsk salt1 fp nötfärs, ca 500 g1 msk neutral oljaSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl ½ tsk timjan2 krm salt1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull, bunke, stekpanna, liten skål och serveringsskål. 2. Rostad sötpotatissallad: Skala och skär sötpotatisar i 1 cm breda tärningar och blanda med olivolja, salt och cayennepeppar i formen. Rosta i mitten av ugnen i 15–20 min. 3. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. 4. Nötfärsbiffar: Blanda ägg, ströbröd, paprikapulver, spiskummin och salt i bunken. Vänd ner nötfärs och blanda väl. Forma till 8 biffar. Hetta upp pannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme i 4–5 min/sida. 5. Sås: Blanda lätt crème fraiche, timjan, salt och svartpeppar i skålen. 6. Sallad: Tärna minigurka och halvera körsbärstomater. Blanda den rostade sötpotatisen, de kokta grynen, de kalla grönsakerna, salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.7. Servera biffarna med sötpotatissalladen och såsen.