Nötfärsbiffar med sötpotatisstomp och rostade morötter
Nötfärsbiffar med sötpotatisstomp och rostade morötter
Nötfärsbiffar med sötpotatisstomp och rostade morötter

Nötfärsbiffar med sötpotatisstomp och rostade morötter

249575520060004
Rostade morötter1 fp morötter, 300 g1 msk olivolja2 krm salt1 krm svartpeppar1 citron (saft)Sötpotatisstomp2 liter vatten1 msk salt1 sötpotatisar1 fp persilja, 20 g3 msk olivolja1 citron (skal)1 krm salt1 krm svartpepparNötfärsbiffar1/4 dl vatten1½ msk ströbröd½ tsk salt1 krm svartpeppar1 gul lök1 fp nötfärs, ca 300 g1 ägg1 msk olivoljaYoghurtraita1 fp matlagningsyoghurt, 2 dl1 tsk honung2 krm spiskummin1 fp ruccola, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 15 x 20 cm, bunke, stekpanna och skål. Koka upp vatten med salt i en kastrull till potatisen.2. Rostade morötter: Lägg morötter i formen och blanda med olivolja, salt och svartpeppar och rosta i mitten av ugnen i ca 25 min.3. Sötpotatisstomp: Skala potatisen, dela ner den i ca 5x5 cm stora bitar och koka i kastrullen i ca 15 min.4. Nötfärsbiffar: Blanda vatten, ströbröd, salt och svartpeppar i bunken och låt svälla i ca 2 min. Hacka gul lök och lägg ned i ströbrödsblandningen tillsammans med nötfärs och ägg. Blanda till en jämn smet och forma till 4 biffar. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhög värme i ca 4 min/sida.5. Yoghurtraita: Blanda yoghurten, honung och spiskummin i skålen.6. Sötpotatisstomp forts.: Hacka persilja. Häll av potatisvattnet och ställ tillbaka potatisen på spisen för att ånga av i 2 min. Tillsätt persilja, olivolja, skal från citron, salt och svartpeppar. Mosa med en gaffel.7. Halvera citron och pressa över morötterna. Servera biffarna med morötterna, sötpotatisstompet, raitan och ruccola.