Nudelsoppa med tofu och koriander
249964296710001Nudelsoppa1 msk neutral olja1 vitlöksklyfta1 tsk ingefära1 liter vatten1 msk kinesisk soja2 umami buljongtärningar1 broccoli½ fp risnudlar, 90 g Tofu1 fp tofu soja ingefära, 270 g1 msk majsstärkelse½ tsk salt1 msk neutral olja1 fp koriander, 20 g½-1 röd chili
0 kr
1. Förbered: Ta fram gryta, stekpanna, skål och bunke.2. Nudelsoppa: Hetta upp grytan med neutral olja och fräs pressad vitlök och ingefära på låg värme i 2 min. Tillsätt vatten, kinesisk soja, umami buljongtärningar och låt det få ett uppkok.3. Tofu: Skär tofu i 2 cm stora kuber. Blanda majsstärkelse och salt i bunken. Hetta upp pannan med neutral olja. Vänd tofun försiktigt i bunken och stek på medelhög värme runtom i 5 min, tills krispig.4. Nudelsoppa forts.: Skär broccoli i mindre bitar och buketter. Lägg i risnudlar och broccolin i grytan i buljongen och koka i 3 min.5. Grovhacka koriander och finstrimla röd chili. Servera nudelsoppan direkt ur kastrullen i djupa skålar. Toppa med tofun, koriandern och chilin.