Nudelsoppa med tofu och rostade sesamfrön
Nudelsoppa med tofu och rostade sesamfrön
Nudelsoppa med tofu och rostade sesamfrön

Nudelsoppa med tofu och rostade sesamfrön

249964296710001
Nudelsoppa1 msk neutral olja1 vitlöksklyfta1 tsk ingefära1 liter vatten1 msk kinesisk soja2 umami buljongtärningar1 broccoli½ fp risnudlar, 90 g Rostade sesamfrön½ fp sesamfrön, 19 gTofu1 fp tofu, 270 g1 msk majsstärkelse½ tsk salt1 msk neutral olja1 fp koriander, 20 g½-1 röd chili
0 kr
1. Förbered: Ta fram gryta, stekpanna, skål och bunke. 2. Nudelsoppa: Hetta upp grytan med neutral olja och fräs pressad vitlöksklyfta och ingefära på låg värme i 2 min. Tillsätt vatten, kinesisk soja, umami buljongtärning och låt det få ett uppkok. 3. Rostade sesamfrön: Hetta upp en torr stekpanna, tillsätt sesamfrön och rosta fröna på medelhög värme ca 1–2 min. Lägg fröna i skålen (stekpannan kan användas i nästa steg).4. Tofu: Skär tofu i 2 cm stora kuber. Blanda majsstärkelse och salt i bunken. Hetta upp pannan med neutral olja. Vänd tofun försiktigt i bunken och stek på medelhög värme runtom i 5 min, tills krispig. 5. Nudelsoppa forts.: Skär broccoli i mindre bitar och buketter. Lägg i risnudlar och broccolin i buljongen och koka i 3 min.6. Grovhacka koriander. Finstrimla röd chili. Servera nudelsoppan direkt ur kastrullen i djupa skålar. Toppa med tofun, koriandern, sesamfröna och chilin.