


Nudelsoppa med tofu och rostade sesamfrön
249964825740006Nudelsoppa1 msk neutral olja2 vitlöksklyftor1 tsk ingefära2 liter vatten1 msk kinesisk soja4 umamibuljongtärningar1 broccoli1 fp risnudlar, 180 g Rostade sesamfrön1 fp sesamfrön, 38 gGrönsaker1 fp pak choi, 250 g 1 fp koriander, 20 g1 röd chili Tofu2 fp tofu, 540 g2 msk majsstärkelse1 tsk salt2 msk neutral olja
0 kr
1. Förbered: Ta fram gryta, stekpanna, skål, bunke och serveringsfat. 2. Nudelsoppa: Hetta upp grytan med neutral olja och fräs pressad vitlök och ingefära på låg värme i 2 min. Tillsätt vatten, kinesisk soja, umamibuljong och låt det få ett uppkok. 3. Rostade sesamfrön: Hetta upp en torr stekpanna, tillsätt sesamfrön och rosta fröna på medelhög värme ca 1–2 min. Lägg fröna i skålen (stekpannan kan användas i nästa steg).4. Grönsaker: Grovstrimla pak choi och koriander. Finstrimla röd chili. Lägg grönsakerna på fatet.5. Tofu: Skär tofu i 2 cm stora kuber. Blanda majsstärkelse och salt i bunken. Hetta upp pannan med neutral olja. Vänd tofun försiktigt i bunken och stek på medelhög värme runtom i 5 min, tills krispig. 6. Nudelsoppa forts.: Skär broccoli i mindre bitar och buketter. Lägg i risnudlar och broccolin i buljongen och koka i 3 min.7. Servera nudelsoppan direkt ur kastrullen i djupa skålar. Toppa med tofun, pak choi, koriandern, sesamfröna och
chilin.