Nudelsoppa med tofu och rostade sesamfrön
Nudelsoppa med tofu och rostade sesamfrön
Nudelsoppa med tofu och rostade sesamfrön

Nudelsoppa med tofu och rostade sesamfrön

249964825740006
Nudelsoppa1 msk neutral olja2 vitlöksklyftor1 tsk ingefära2 liter vatten1 msk kinesisk soja4 umamibuljongtärningar1 broccoli1 fp risnudlar, 180 g Rostade sesamfrön1 fp sesamfrön, 38 gGrönsaker1 fp pak choi, 250 g 1 fp koriander, 20 g1 röd chili Tofu2 fp tofu, 540 g2 msk majsstärkelse1 tsk salt2 msk neutral olja
0 kr
1. Förbered: Ta fram gryta, stekpanna, skål, bunke och serveringsfat. 2. Nudelsoppa: Hetta upp grytan med neutral olja och fräs pressad vitlök och ingefära på låg värme i 2 min. Tillsätt vatten, kinesisk soja, umamibuljong och låt det få ett uppkok. 3. Rostade sesamfrön: Hetta upp en torr stekpanna, tillsätt sesamfrön och rosta fröna på medelhög värme ca 1–2 min. Lägg fröna i skålen (stekpannan kan användas i nästa steg).4. Grönsaker: Grovstrimla pak choi och koriander. Finstrimla röd chili. Lägg grönsakerna på fatet.5. Tofu: Skär tofu i 2 cm stora kuber. Blanda majsstärkelse och salt i bunken. Hetta upp pannan med neutral olja. Vänd tofun försiktigt i bunken och stek på medelhög värme runtom i 5 min, tills krispig. 6. Nudelsoppa forts.: Skär broccoli i mindre bitar och buketter. Lägg i risnudlar och broccolin i buljongen och koka i 3 min.7. Servera nudelsoppan direkt ur kastrullen i djupa skålar. Toppa med tofun, pak choi, koriandern, sesamfröna och chilin.